Bilim insanları tek tek inceledi. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun

Bilim insanlarının yaptığı incelemeler doğrultusunda kan dondurucu yeni bir iddia ortaya atıldı. Yapılan araştırmalara göre dünya yeni istilacı türlerin tehdidi altında. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor

Bilim insanları tek tek inceledi. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun

Bilim insanlarının canlı türleri üzerinde yaptığı araştırmacılar sonucunda dünya için kan dondurucu yeni bir iddia ortaya atıldı. Canlıların üzerinde yapılan araştırmalar doğrultusunda dünya yeni istilacı türlerin tehdidi altında. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun.

YÜZLERCE CANLI ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI

Yakın zamanda Ecosfer dergisinde yayınlanan çalışmada, Florida Üniversitesi bilim adamlarının liderliğindeki bir araştırmacı ekibinin, Florida ekosistemlerini büyümeye uygun bulma potansiyeline sahip yüzlerce hayvan, böcek, alg ve bitkiyi incelediği belirtildi.

"Değerlendirilen her türe, geliş olasılığı, yerleşme ve yayılma olasılığı ile bunların ekolojik, ekonomik ve insan sağlığına olası etkilerine göre bir puan verildi. Uzmanlardan oluşan grup daha sonra türlerin risk düzeyine göre sıralanması konusunda fikir birliğine varmak için bir araya geldi. "üniversite belirtti.

İncelenen yüzlerce organizma türünden 40 tür, istila açısından yüksek risk altında olarak sınıflandırıldı ve bunlar arasında alevi olarak bilinen bir balık, zebra midye, yengeç yiyen makaklar ve kırmızı bataklık kerevitleri vardı.

 

Bilim insanları tek tek inceledi. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun - Resim : 1

BAZI TÜRLER SORUN YARATABİLİR

Bazı türler halihazırda eyalette tespit edilmiş ve yok edilmişken, diğerleri sorun yaratmak için bir insanın suiistimalini bekliyor.

Proje lideri Deah Lieurance, "Radarımda bile olmayan makaktı" dedi. "Fakat zaten esaret altındalar ve adlarından da anlaşılacağı gibi yengeç yeme konusunda iyiler. Bu da onların yerel biyoçeşitliliğimiz üzerinde bir etkiye sahip olacağı anlamına geliyor. Ayrıca onların akrabaları olan al yanaklı makak zaten yerleşik durumda. devlette..."

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu, çoğu hayvan ticaretinden gelen 500'den fazla yerli olmayan türün Florida'ya ev sahipliği yaptığının düşünüldüğünü bildirdi. Manşetlere konu olan en kötü şöhretli türlerden ikisi Burma pitonu ve aslan balığıdır.

 

Bilim insanları tek tek inceledi. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun - Resim : 2

''HER TÜRÜN ÇEVREYİ, EKONOMİYİ HATTA İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLEME POTANSİYELİ VAR''

Her türün çevreyi, ekonomiyi ve hatta insan sağlığını değiştirme potansiyeli var; her yıl küresel çapta kontrol altına alma ve yönetime milyarlarca dolar harcanıyor. Potansiyel ekosistem tehditleri sürekli olarak gelişmektedir ve çalışma yürütüldüğünde risk olarak değerlendirilmeyen türler artık bir tehdit haline gelebilir.

Araştırmacılar , Sunshine Eyaleti'nden sadece bir sıçrama, atlama ve atlama uzaklığı olan güneydoğu Georgia'da görülen sarı bacaklı eşekarısı vakasını gündeme getirdi . Böceğin, kötü şöhretli 'cinayet eşekarısı'nın akrabası olduğu ve yerli bal arıları ve diğer polen taşıyıcılar için tehdit oluşturduğu düşünülüyor.

Lieurance yaptığı açıklamada, "Söylendiği gibi, bir ons önleme, bir kilo tedaviye bedeldir" dedi. "Önleme çabalarının çoğu, tür zaten tespit edildiğinde ve genellikle çok geç olduğunda başlatılıyor. Bu proje, ilgili türleri dışarıda tutmaya ve Florida'nın biyolojik çeşitliliğini, benzersiz ekosistemlerini, sosyoekonomik altyapısını ve insan refahını gerçekten korumaya çalışıyor. "

 

Bilim insanları tek tek inceledi. 1 değil 2 değil tam 40 tür canlı istilaya hazırlanıyor. Dünyada ilk defa ortaya çıkacak, herkes hazırlıklı olsun - Resim : 3