Bilim insanları vahşi doğanın en korkunç hayvanın ağzında daha önce hiç karşılaşmadıkları yeni bir şey keşfetti

Vahşi doğanın en korkunç hayvanı hakkında ürkütücü detay. Güneydoğu Georgia'da araştırmacılar tarafından yakalanan ve üzerinde incelemeler yapılan 2 metrelik timsahın çene uzantısında bilim insanlarını şoka sokacak yeni bir detay öğrenildi.

Bilim insanları vahşi doğanın en korkunç hayvanın ağzında daha önce hiç karşılaşmadıkları yeni bir şey keşfetti

Bilim insanları vahşi doğanın en korkunç hayvanı hakkında ürkütücü bir detay elde ettiler. Güneydoğu Georgia'da araştırma yapan ekip tarafından bulunan 2 metrelik bir timsahın çene uzantısında enteresan bir detay ile karşılaştılar. 

 ŞEKİL BOZUKLUKLARINA EĞİLİMLERİ VAR

Georgia Üniversitesi'nin Kıyı Ekoloji Laboratuarı'nın 19 Şubat'ta Facebook'ta yayınladığı bir gönderide, timsahların şiddet içeren yaşam tarzları nedeniyle şekil bozukluklarına eğilimli oldukları ancak bunun yeni bir şey olduğu belirtildi. Laboratuvar yetkilileri, "Okefenokee Bataklığı'nda yakaladığımız timsahlarda eksik uzuvlar ve gözlerden üst çeneye doğru fırlayan bir dişe kadar çeşitli yaralanmalar görüyoruz, ancak buna benzer bir yaralanmayı hiç görmedik" dedi. 

 

Bilim insanları vahşi doğanın en korkunç hayvanın ağzında daha önce hiç karşılaşmadıkları yeni bir şey keşfetti - Resim : 1

''ALT ÇENESİ YÜZÜNÜN SOL TARAFINDAN FIRLAMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR''

 “Alt çenesi, yüzünün sol tarafında üst çenesinin altından dışarı fırlamış gibi görünüyordu. ... Çenesinin dışarı çıkan kısmında hâlâ dişler var.” Laboratuvar yetkilileri, timsahın, muhtemelen çok daha büyük bir timsahla savaşırken ikiye ayrılan normal bir çeneyle doğduğundan şüphelenildiğini söylüyor. Timsah hayatta kaldı ve çenesi iyileşti ama asla yeniden hizalanmadı. Uzmanlar, timsahın muhtemelen iyileşme sürecinde acı çektiğini ancak avlanmaya ve yemeye devam ettiğini söylüyor.

Timsahların çimenler, eşler ve yavrularını korumak için ölümüne savaştıkları biliniyor. Çalışmalar, türün yamyamlığın da üstünde olmadığını gösteriyor. Şiddetli savaşlar, hem kazananları hem de kaybedenleri eksik uzuvlarla , oyulmuş gözlerle ve kopmuş kuyruklarla bırakabilir . Kıyı Ekolojisi Laboratuvarı, hareketlerini, yuvalama alışkanlıklarını ve soylarını takip eden bir program da dahil olmak üzere bölgedeki ve çevresindeki timsahlar üzerinde çalışıyor.

 

Bilim insanları vahşi doğanın en korkunç hayvanın ağzında daha önce hiç karşılaşmadıkları yeni bir şey keşfetti - Resim : 2