Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Yeni türler keşfedildi!

Bilim insanlarından oluşan Ocean Census ekibi, Yeni Zelanda'daki Bounty Çukuru'na yaptıkları keşif gezisinde "yeni veya yeni olduğu düşünülen" türler bulduklarını duyurdu.

Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Yeni türler keşfedildi!

Ekipteki bilim insanı, "Pek çok farklı habitatlara gittik ve balıklardan salyangozlara, mercanlardan deniz hıyarlarına ve bunun gibi şeylere kadar çok çeşitli yeni türler keşfettik. Bilim için yeni olacak gerçekten ilginç türler" dedi.

 Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Yeni türler keşfedildi! - Resim : 1

21 kişilik bilim ekibi, 21 gününü deniz haritalaması yapmak ve Bounty Çukuru'nu 800 kilometrelik uzunluğu boyunca yeni türler keşfetmek için harcadı. Sonar haritalamayı kullanarak çukurun ve yüzeyinin altındaki deniz dağlarının ayrıntılı görüntülerini ürettiler.

Detayları da anlatan ekipteki bilim insanı, "Daha önce harita gerçekten çok temel bir koni şekil gösteriyordu ama şimdi ortaya çıkan çok daha fazla ayrıntının olduğunu açıkça görebilirsiniz. Çok sayıda sırt, çok sayıda zirve ve ilginç bir şekilde, akıntının çökeltileri süpürüp götürdüğü deniz dağının tabanı etrafında uzanan bir hendek var" diye konuştu.

Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Yeni türler keşfedildi! - Resim : 2