Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, hangi gün? Bakan Koca duyurdu

Bakan Koca'nın 'tarihi toplantı' diye nitelendirdiği Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılmadı. Peki, Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından duyurdu. Maske konusunda önemli kararlar alınması beklenilen Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, hangi gün?

Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, hangi gün? Bakan Koca duyurdu

Bugün toplanması gereken Bilim Kurulu toplantısı toplanmadı. Vatandaşlar, Bilim Kurulu'ndan çıkacak olan maske kararını merak ediyordu. Toplantı başka bir tarihe ertelendi. Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? sorusu gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'tarihi toplantı'nın ertelendiğini duyurdu. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, hangi gün? İşte Bakan Koca'nın açıklaması ve Bilim Kurulu toplantısının tarihi...

Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, hangi gün? Bakan Koca duyurdu - Resim : 1

BİLİM KURULU NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Kovid-19 salgını ile mücadelede Bilim Kurulu'ndan çıkacak kararlar vatandaşları ilgilendiriyor. Bugün yani 20 Nisan'da yapılması beklenen toplantının tarihi ertelendi. Koca, Bilim Kurulu'nun gerçekleştireceği toplantının şu zamana kadar yapılan toplantılaqrın en önemlisi olacağını Sakarya ve Bursa'ya yaptığı saha gezilerinde belirtmişti. Ayrıca bu toplantıda maske kullanımıyla ilgili kararlar alınacağını da söylemişti. Fakat Bilim Kurulu toplantısının tarihi ertelendi.

Bakan Koca, Twitter hesabından tarihi toplantının ertelendiğini şu sözlerle açıkladı:

"Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. BU TOPLANTININ GÜNÜ, 27 NİSAN ÇARŞAMBA OLARAK DEĞİŞTİ"

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kritik Bilim Kurulu toplantısı, 27 Nisan Çarşamba gününde gerçekleştirilecek. Yapılacak olan toplantıda koronavirüsün Omicron varyantı ve yüksek aşılama oranları nedeniyle dünyanın bazı noktalarında kaldırılan karantina uygulamasının da ele alınacağı belirtiliyor. Bilim Kurulu'nun gündeminde olan bir diğer madde ise içlerinde Kurul üyesi isimlerin de bulunduğu geniş bir grup uzmanın tepkisini çeken aşılama ve test oranlarındaki düşüş olacak.