Tevfik Özlü'den Tv100'e çarpıcı açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Özlü, TV100 ekranlarında yayınlanan Mine Uzun ile Güne Bakış programına katıldı. Özlü salgının seyri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Tv100 ekranlarında yayınlanan Mine Uzun ile Güne Bakış programına canlı bağlantı ile bağlandı.

Salgın sürecinde yaptığı açıklamalarla yol gösteren Tevfik Özlü, "Yakın zamanda virüsün mutasyondan kurtulacağını düşünmüyoruz. Bu mutasyonla birlikte hem bağışıklıktan kurtulan hem daha çok bulaşan bir virüs ortaya çıkarsa ne yaparız bilemiyoruz. dedi.

Salgın konusunda gevşekliğe kapılınmaması gerektiğine dikkat çeken Özlü, "Henüz yeterli kontrol yok, dünyada da ölümler azalmadı. Sorun bitmiş gibi düşünürksek iyi olmaz." diyerek durumun ciddiyetinin altını çizdi.

Türkiye'de de pandemi kontrol altına alınmadığını ifade eden Özlü, "Tüm bu iç kararıtıcı uyarıları söylerken çözümü de söylemek zorundayız. Virüs karşısında çaresiz değiliz. Maske mesafe ve hijyen ile korunmak yeterli ancak biraz daha daynamamız ve sabırlı olmamız gerekiyor" dedi.