Bin 399’ncu gününde! Diyarbakır annelerinin nöbeti sıcak havalara rağmen devam ediyor

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin bin 399’ncu gününde evlat nöbeti devam ediyor. Aşırı sıcak havaya rağmen kararlılıkla evlat nöbetine devam eden anneler evlatlarının dönmesi için çağrıda bulundu.

Bin 399’ncu gününde! Diyarbakır annelerinin nöbeti sıcak havalara rağmen devam ediyor

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin HDP il binası önünde evlat nöbeti bin 399’ncu gününde devam ediyor.

Bin 399’ncu gününde! Diyarbakır annelerinin nöbeti sıcak havalara rağmen devam ediyor - Resim : 1Hava sıcaklığının 40 dereceyi gördüğü şehirde annelerden Zeliha Yaşar, oğlu Abdurrahman'ın dönmesi için çağrıda bulundu.

Bin 399’ncu gününde! Diyarbakır annelerinin nöbeti sıcak havalara rağmen devam ediyor - Resim : 2
Evladının yolunu gözlediğini belirten anne Yaşar, "Seni çok özledim. Ben, baban ölmeden evine dön. Bu 40 derece sıcakta her gün çadırın yolunu tutuyorum, sizi bekliyorum" dedi.

Sıcaklarda evde duramayıp her gün oğlunun hasreti ile çadırın yolunu tutan Güzide Demir, yaklaşık 4 senedir burada eylemi sürdürdüklerini dile getirdi.

Bin 399’ncu gününde! Diyarbakır annelerinin nöbeti sıcak havalara rağmen devam ediyor - Resim : 4Çocuklarını almadan gitmeyeceklerini vurgulayan anne Demir, "Bize çocuklarımı versinler. Her gün buradayız. Ne sıcak, ne yağmur, çamur demeden çadırın yolunu tutuyoruz" diye konuştu.