Binali Yıldırım: Biz seçimin tekrarlanmasını istemedik

Bir televizyon programının konuğu olan Binali Yıldırım canlı yayın seçim çalışmalarını anlattı ve gündeme dair soruları cevapladı. Yıldırım, Tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri için, "Biz seçimin tekrarlanmasını istemedik, oylar sayılsın dedik" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım: Biz seçimin tekrarlanmasını istemedik

Yıldırımın açıklamaları şöyle;

"Biz itiraz mekanizmasını çalıştırdık. Biz seçimin tekrarlanmasını istemedik, ısrarla oylar yeniden sayılsın dedik. Eğer CHP yeniden saymaya razı olsaydı bunlar olmayacaktı.

Niye yeniden sayılsın dedik, çünkü iptal oyları saymaya başladık aradaki 29 bin fark 13 bine düştü. Yüzde 10 oy sayıldığı halde yarıdan aşağı düşen bir farktan bahsediyoruz. Bir yüzde 10 daha sayılsa tersine dönecek. Yüzde 80 daha sayılsa seçim açık ara bizim lehimize dönecek. Bunu çok iyi biliyorum, bu oylar tamamen sayılsın diye dilekçe verdik. Ortada ciddi anlamda şaibe var. YSK böyle demez, YSK'nın hukuki tespitlerinin karşılığı çalınmadır. 

Seçimi biz kazansaydık, ona gerek kalmadan gelin yeniden sayalım derdik ve gerçeğin ortaya çıkmasını isterdik. Biz bu konuda çok müsterihiz, bunu hiç arzu etmedik. Ama şunu yapmak da boynumuzun borcuydu, oy verdiniz, oyunuzun istediğiniz yere gidip gitmediğinden emin olmamız gerekiyordu. Biz peşine düştük, yanlış yere giden oyu düzeltebildiğimiz kadar düzelttik. Bunu fark ettikleri için bunu durdurdular. Asıl mağdur olan 8,5 milyon oy veren İstanbullu seçmendir. "