Binali Yıldırım’dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: İyileştirme yapılacağını düşünüyorum

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, enflasyonun 2024’ün ikinci yarısından itibaren düşeceğini ifade etti. Ekonomideki zorlukların farkında olduklarını ifade eden Yıldırım, emekli maaşlarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağı konusunda ise, “Emeklilerimize iyileştirme yapılacağını düşünüyorum” dedi.

Binali Yıldırım’dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: İyileştirme yapılacağını düşünüyorum

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, A Haber’de açıklamalarda bulundu. Gündem ve ekonomik konulara ilişkin değerlendirmeler yapan Yıldırım önemli sözler sarf etti.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Yıldırım, enflasyonun hükümetin birinci olduğunu ifade etti. Enflasyonun düşeceği tarihe ilişkin bilgi veren Yıldırım,” Enflasyon hükümetimizin birinci önceliğidir. 2024'ün 2. yarısından itibaren kalıcı olarak inecek. enflasyonda düşüşü göreceğiz. Ekonomideki zorlukların farkındayız alım gücü düştü. Orta vadede enflasyon kontrol altına alınacak” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME OLUR MU?

Emeklilerin maaşlarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağı konusuna değinen Yıldırım, “Emeklilerimize iyileştirme yapılacağını düşünüyorum" dedi.

“AK PARTİ TÜRK SİYASİ HAYATINDA KURULUŞUNDA 14 AY SONRA TEK BAŞINA İKTİDARA GELMİŞ YEGÂNE BİR PARTİDİR”

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti'nin kuruluşunun 22. yıl dönümündeyiz. Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 22 kuruluş yıl dönümümü ihya edeceğiz. Açıkçası AK Parti Türk siyasi hayatında kuruluşunda 14 ay sonra tek başına iktidara gelmiş yegâne bir partidir. 14 Mayıs 2001'de partimizin 74 kurucusu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dilekçesini verdik. Yurt genelinde teşkilatlanmaya başlamıştık ki seçim tarihi ilan edildi. Devlet Bahçeli o zaman çıkıp seçime gitmek gerektiğini söyledi. Yeni kurulmuş bir parti için bu önemli bir gelişmedir. Hem teşkilatları kuracaksınız hem kendinizi halka anlatmaya çalışacaksınız ve 1 sene içerisinde de seçime girip sonuç alacaksınız."