Binali Yıldırım'dan terörle mücadele mesajı: Tartışmaya açamayız

Binali Yıldırım, katıldığı bir törende terörle mücadeleye yönelik, "Bayrağımız bir, toprağımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir. Hiçbir şekilde 40 yıldır mücadelesini verdiğimiz terörle mücadeleyi tartışmaya açamayız. Bunu yapmak isteyenleri de bu millet hoş görmez." dedi.

Binali Yıldırım'dan terörle mücadele mesajı: Tartışmaya açamayız

Türk Kızılay’ının 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaptırılan Kızılay Şehit Vedat Öz Özel Eğitim Anaokulu düzenlenen törenle eğitim öğretime başladı.

Açılışa Türk Devlet Teşkilatları Aksakallılar Heyet Başkanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Şehit Vedat Öz’ün annesi Bilgen, Babası Şefik Öz ile yeğenleri, bürokratlar, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ŞEHİDİMİZ VEDAT ÖZ'ÜN ADI YAŞAYACAK"

Eğitimin ve öğretmenin ne derece önemli olduğunu kendi hayatından verdiği örneklerle anlatarak konuşmasına başlayan Türk Devlet Teşkilatları Aksakallılar Heyet Başkanı Binali Yıldırım, Manisa’daki açılışa özellikle gelmek istediğini belirterek, “Burada Şehidimiz Vedat Öz’ün adı yaşayacak. Vedat Öz, Diyarbakır’da 2016’da Çukur-Hendek hadisesinde 71 polisimizin ve askerimizin şehit olduğu, o PKK kalleş terör örgütünün Diyarbakır’ı ele geçirme girişiminde şehadet şerbetini içti ve peygamberimize komşu oldu. Manisa, işgali görmüş kurtuluşu da görmüş bir şehirdir.

"BU MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Manisa’da bölücüleri cesaretlendirecek imalar, tutumlar, davranışlar misliyle karşılık bulur konumunuz ne olursa olsun. Bayrağımız bir, toprağımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir. Hiçbir şekilde 40 yıldır mücadelesini verdiğimiz terörle mücadeleyi tartışmaya açamayız. Bunu yapmak isteyenleri de bu millet hoş görmez. Bunu da herkesin bilmesi gerek. Bu mücadele devam edecek. Daha geçen hafta 12 şehit verdik. 40 yıldır bu mücadele devam ediyor. Bunların arkasında hangi emperyal devletler olursa olsun, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları nasıl bu topraklardan bunların köklerini kazıyıp attıysa bundan sonra da bizden sonraki kuşaklara ilelebet bu toprakları hür ve bağımsız olarak teslim etmeye yaşatmaya devam edeceğiz.”