Binance'dan kripto para piyasasını sarsacak hamle! Dolar cinsinden para yatırma işlemleri askıya alınıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, SEC'n açtığı davaya karşılık dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini de 13 Haziran itibarıyla durdurmaya hazırlandığını duyurdu.

Binance'dan kripto para piyasasını sarsacak hamle! Dolar cinsinden para yatırma işlemleri askıya alınıyor

Kripto para borsası Binance, dolar cinsinden para yatırma işlemlerini ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini durdurmaya hazırlanıyor.

Binance'in ABD birimi olan Binance US, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bir süre yalnızca kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği bir platforma geçiş yapmak üzere "proaktif adımlar" attığını ifade etti.

Şirket, müşterilerine gönderdiği notta kripto para cinsinden işlemler, stake yani kripto para cüzdanına para kitleme işlemi, para yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceğini belirtti.

ABD'nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC, Pazartesi günü Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtıktan yalnızca bir gün sonra bir diğer kripto para borsası Coinbase'e de dava açarak kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırmıştı.

DOLARA VETO

Binance, ABD'deki bağlı ortaklığı Binance US'un, SEC'n açtığı dava nedeniyle ABD doları cinsinden para yatırılmasının durdurulduğu açıkladı.

Binance hedef haline getirildiklerini, yöneltilen iddiaların haksız ve temelsiz olduğunu, zamanında para çekme süreçlerinin tamamlanması için tüm dolar cinsinden para yatırmalarının ya da alım emirlerinin durdurulması kararını aldıklarını açıkladı.