Sahteciler adeta paralel nüfus müdürlüğü kurmuş! 5 Bin 400 TL'ye yabancıya vatandaşlık!

Yabancı uyruklu bir kadın sahte doğum belgesi ile oturum iznine başvurdu. Nüfus müdürlüğündeki memurlar sahte belgeyi fark etti. Soruşturma başlatan polis, yabancı uyruklu sahtecilik şebekesi çökertildi. Sahtecilerin adeta paralel bir nüfus müdürlüğü kurup kaçak sığınmacılara 5 bin 400 TL'ye vatandaşlık verdiği ortaya çıktı.

Güngören’de Nüfus Müdürlüğü'ne vatandaşlık için doğum belgesi sunan Nasıba İmamova’nın belgesi sahte çıkınca polis uluslararası şebekeyi çökertti. Nasiba İmamova, vatandaşlık belgelerini Güngören İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne sundu. Dikkatli memurların sayesinde sunulan belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Nasiba İmamova’nın ifadesine başvurdu. Nasiba’nın sahte vatandaşlık belgesi için yabancı uyruklu bir kişi ile 5 bin 400 TL'ye anlaştığını söyledi. Polis o kişi ile müşteri kılığında irtibata geçti. Buluşma sağladı ve sahte belge için anlaştı.

Sahteciler adeta paralel nüfus müdürlüğü kurmuş! 5 Bin 400 TL'ye yabancıya vatandaşlık! - Resim : 1

Tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun özel haberine göre, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri buluşmaya gelen Batyr Esenov’u gözaltına aldı. Esenov’un Kağıthane’de bulunan iki adresine baskın düzenlendi. İşte o baskında adeta paralel bir nüfus müdürlüğü kurulduğu ortaya çıktı. Kiralanan daireler adeta nufüs müdürlüğünü andırıyordu. Yapılan aramalarda 140 adet Türkmenistan Pasaportu, 12 adet ikamet sahte izin belgesi, 2 bin TL para, 250 dolar para ve 1 adet pet şişe içerisinde 410gr gram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda Batyr Esenov ve yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.