Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler

Bir anne ve baba otizmli oğullarını tavan arasına hapsedip, çocuğun pislik içinde ölüme terk etti. Çocuğun 7 aydır tavan arasında olduğu ve bulunduğunda altı taş ağırlığında olduğu ortaya çıktı.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler

43 yaşındaki Lorna Hewitt ve 42 yaşındaki kocası Craig, 22 yaşındaki oğulları Matthew Langley'i 7 ay boyunca evlerinin çatısında kilitli tuttu. Cani çift, oğullarının neredeyse pislik içinde aç kalarak ölmesine neden oluyordu.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 1

Acımasız anne ve baba, yaptıklarını reddetti fakat mahkeme çifti suçlu buldu ve hapis cezasına çarptırıldılar. Çift ayrıca, savunmasız bir yetişkinin ciddi şekilde fiziksel zarar görmesine neden olmaktan veya buna izin vermekten de suçlu bulundu.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 2

Bulunduğunda 6 taş ağırlığındaydı

Matthew Langley Güney Yorks Sheffield'deki evin tavan arasında bulunduğunda aşırı susuz kalmıştı. Ayrıca irritabl bağırsak sendromu, idrar kaçırma, artrit ve öğrenme güçlüğü çeken Matthew bulunduğunda altı taş ağırlığındaydı.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 3

Mahkeme, yedi ay önce, Kasım 2019'da Matthew'in sekiz buçuk taş ağırlığında olduğunu duyurdu.

Matthew bir hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Şiddetli dehidrasyona bağlı olarak yüksek sodyumun bir böbreğine zarar verdiği öğrenildi. Matthew'in sodyum seviyesi 180 çıkmıştı. Bu 145'in üzerinde olması halinde ölüm ihtimalinin olduğu anlamına geliyordu.
Hastanede tedavi altına alınan Matthew, fiziksel olarak bir iyileşme sağladı ve taburcu edildiğinde 55 kg'dı.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 4

İddialar

Polis, Matthew'in bulunduğun katta kapının üzerinde bir de anahtar buldu. Matthew'in üvey babası Craig Hewitt, evlerinin eskiden öğrenci evi olduğu için iç kapıların kilitli olduğunu iddia etti ve Matthew'in alt kata inip güvenlik alarmlarını çalıştırdığı için kapıyı sadece geceleri kiltlediklerini söyledi. Ayrıca, karısı Lorna'nın oğlunu üst katta yerd eyatarken bulduğunu, ardından oğlunun karnını doyurup odasında yemek yediğini de ekledi.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 5

Bay Hewitt, duruşma sırasında ifade vermemeyi tercih etti.

Lorna Hewitt ise polisin sorularının hepsine yanıt vermeyi reddetti.

Hewitt, oğlunun daha önce bakım evinde kaldığını, fakat burada keyif almadığı için onu eve getirdiklerini, canının o kadar da dışarı çıkmak istemediğini söyledi. Hewitt ayrıca, Matthew'u bir kaç kez yalnız bıraktığında endişelendiğini, onu olabildiğince güvende tutmaya çalıştığını da ekledi.

Cani anne babanın dehşete düşüren vahşeti! Otistik oğullarını ölüme terk ettiler - Resim : 7

Bay Campbell, Matthew'in gece odasına kilitlediklerini söylese de Bayan Hewitt, oğullarını dışarı çıktıklarında alt kata indirdiklerini iddia etti.

Jüri, çifti suçlu buldu.