Bir büyükşehirde şap hastalığı nedeniyle et satışı yasaklandı! Halk tedirgin

Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan şap hastalığı salgını et satışlarını da etkiledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada, Başkent Mobil Market projesinin şap hastalığına karşı alınan tedbirler nedeniyle askıya alındığı duyuruldu.

Bir büyükşehirde şap hastalığı nedeniyle et satışı yasaklandı! Halk tedirgin

 Yurt genelinde görülen  SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önlemler almaya başladı. Söz konusu önlemler arasında  Kırıkkale'de hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, hayvan pazarları da kapatıldı .

İl genelinde 64 bin büyükbaş, 175 bin de küçükbaş hayvan bulunduğu belirtildi. Şu ana kadar da Kırıkkale'de bulunan hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmediği bildirildi.

 Bir büyükşehirde şap hastalığı nedeniyle et satışı yasaklandı! Halk tedirgin - Resim : 1

ANKARA MOBİL MARKETTE ET SATIŞI DURDURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada, Başkent Mobil Market projesinin şap hastalığına karşı alınan tedbirler nedeniyle askıya alındığı duyuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi  "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından şap hastalığı önlemleri doğrultusunda; kesim, ihracat ve ithalat amaçlı yapılan sevkler dışında şap hastalığına duyarlı hayvan hareketleri, ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince durdurulmuş ve hayvan pazarları kapatılmıştır. Bu nedenle uygun fiyatlı et ve et ürünleri satışı yapılan Başkent Mobil Market Projesi'ne ara verilmiştir Proje ile ilgili son durum sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edilebilecektir."