Bir Cengiz Ünder klasiği

Sevgili okurlar, Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 19.haftasında deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Maça Fenerbahçe’nin sezon başında 15 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Cengiz Ünder geldi. Cengiz’in ilk geldiği günleri hatırlıyorum da herkes verilen bonservisin fazla olduğundan bahsediyordu. Ben ise bu bonservisin fazla olmadığını Cengiz’in özelliklerini taşıyan futbolcuların 45-50 milyon euro dolaylarında olduğunu ifade ediyordum.

Bir Cengiz Ünder klasiği - Resim : 1

CENGİZ'İN FARK YARATACAĞI MAÇLARIN SAYISI ARTACAK

İlk başlarda sakatlık problemi ve fiziksel olarak istenen düzeye gelememesi nedeniyle Cengiz Ünder çok eleştirildi, yerden yere vuruldu. Her zaman bu eleştirilerin ağır olduğunu ifade etmiştim. Nitekim yanılmadım. Bu kendi görüşüm: Cengiz Ünder, Türk futbolunun en yetenekli kanat oyuncusudur. Teknik, sürat ve son vuruşuyla fark yaratıyor. Emin olun, fark yaratacağı maçların sayısı daha da artacak. Bugün attığı gollerin benzerlerini çok göreceğiz. İyi Cengiz Ünder, kritik maçlarda sorumluluk alarak şampiyonluğu getirebilir. 

A MİLLİ TAKIM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜÇ

Cengiz’in iyi durumda olması 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için de Milli Takım’ın elini güçlendirecek. İyi bir Cengiz Ünder, Milli Takım için her zaman önemli bir hücum gücüdür. Umarım Cengiz performansını artırarak devam eder.