Bir garip aşı teşviki... 60 yaş üstüne bedava 10 yumurta verilecek

Habarovsk'ta 60 yaş üstü vatandaşların koronavirüse karşı aşılamaya teşvik etme amacıyla her aşı yaptırana 10 yumurtanın ücretsiz verileceği açıklandı.

Bir garip aşı teşviki... 60 yaş üstüne bedava 10 yumurta verilecek

Koronavirüs aşılamasına teşvik etmek amacıyla Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Habarovsk'ta 60 yaş üstü kişiler aşılandığında kendilerine 10 adet bedava yumurta verileceği açıklandı.

Rusya'nın uzak doğu federal bölgesinde yer alan Habarovsk'ta hükümet, vatandaşları yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı aşılamak için ilginç bir yönteme başvurdu. Harabovsk Sosyal İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Yevgeny Nikonov, aşı yaptıran 60 yaş üstü kişilere 10 adet yumurtanın ücretsiz olarak verileceğini duyurdu. Nikonov yaptığı açıklamada, bölgedeki yumurta üreticilerinin çok sayıda yumurtayı söz konusu vatandaşlar için tahsis ettiğini söyledi. Korona virüs aşısı olmanın önemine de değinen Nikonov, önümüzdeki pazar günü kutlanacak Paskalya öncesinde aşı olacak 60 yaş üstü kişilere yumurta dağıtılması kararını olumlu bulduğunu belirtti.

Yumurta dağıtımının bugün ve yarın 14 aşı noktasında gerçekleştirileceği belirtilirken, 1.3 milyon nüfuslu Habarovsk Krayı'nda bugüne kadar 78 binden fazla kişiye aşı yapıldı. Ülkede salgının başlangıcından bu yana tespit edilen toplam vaka sayısının 50 binden fazla olduğu, 380 kişinin ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.