Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular

Artvin'de 275 metre yüksekliği ile dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak olan Yusufeli barajı nedeniyle, sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerinde bulunan konutların anahtar teslimlerine başlandı.

Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular

Artvin'de baraj nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesi taşınıyor. Yeni konutların tamamlanmasıyla hak sahiplerine anahtar teslimleri başladı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Artvin’deki Yusufeli Barajında son hazırlıklar yapılıyor. Tamamlanan konutlar, borçlandırma ve becayiş işlemleriyle hak sahiplerine verilmeye başlandı. Mevcut ilçenin hemen üst kısmındaki bulunan Yansıtıcılar-Sakut mevkiinde üç ayrı bölgede 2015 yılında başlayan çalışmalar sonrası hak sahiplerinin evlerine yakın zamanda taşınmaya başlayacaklar.

Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular - Resim : 1

2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye’nin en büyük iskan projesi olma özelliği taşıyan ilçede, konut ve iş yeri fiyatlarını belli olmasının ardından hak sahiplerine ev ve iş yerleri teslim edilmeye başlandı.

"PAZARTESİDEN İTİBAREN YENİ YERLEŞİM YERİNDE HİZMET VERECEKLER"

Vali Doruk, beraberindeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve diğer ilgililerle Yusufeli Barajı ve HES Projesi nedeniyle su altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Doruk, eksiklikleri yerinde tespit ederek, bundan sonra yapılacak işlerle alakalı bir takvim belirlediklerini söyledi.

Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular - Resim : 2

Doruk, bugün itibariyle yeni yerleşim yerinin önemli ölçüde yaşanmaya hazır hale gelmiş göründüğünü belirterek, "Artık özellikle kamu kurumlarımızın yeni yerde hizmetlerini vermeye yönelik eksikleri kalmadı. İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını yeni yerleşim yerine taşıyoruz. Pazartesiden itibaren artık hizmetlerini yeni yerleşim yerinden vermeye başlayacaklar." diye konuştu.

"KIŞ OLMADAN VATANDAŞLARIMIZI TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Özellikle üçüncü ve birinci bölgeden başlamak üzere önümüzdeki haftadan itibaren vatandaşların taşınmasına yönelik de çalışmaları planladıklarını anlatan Doruk, şöyle devam etti:

"Bu bölgelerimizde eksiklerimiz kalmadı. Bu çerçevede vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz, ilçe merkezinde halihazırda bir koordinasyon noktamız olacak. Orada vatandaşımız kafasına takılan konularda bilgilendirilecek. İnşallah sorunsuz bir şekilde, hızlıca kışa kalmadan yeni yerimizde yaşamaya başlamış olacağız."

Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular - Resim : 3

Doruk, yeni ilçe yerindeki çalışmaların taşınma sonrasında da devam edeceğini aktararak, "Ekipler sürekli vatandaşımızın hizmetinde olacak. Takip edeceğiz, her konuda ihtiyaçlarını karşılayacağız. Arzumuz vatandaşımızı kış olmadan havalar soğumadan yeni yerleşim yerine taşımak." dedi.

"ARTIK ŞANTİYE ALANI DEĞİL, YAŞANABİLİR BİR MAHALLE"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da çalışmaları bir takvime bağladıklarını ifade etti.

Bir ilçe taşınıyor! Anahtar teslime başlandı... Yeni konutlarına kavuştular - Resim : 4

Üçüncü ve birinci bölgenin taşınabilir durumda olduğuna dikkati çeken Aslan, "Hiçbir sıkıntımız yok. Gerekli tüm tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarıyla toz olma oranını da en düşük seviyeye indireceğiz. Artık burası bir şantiye alanı değil, yaşanabilir bir mahalle." değerlendirmesinde bulundu.

Aslan ayrıca, vatandaşların evlerini teslim aldıklarında ev içerisinde belirledikleri eksikleri TOKİ başkanlığının ekiplerine bildirmesi halinde sorunların hemen çözüleceğini de sözlerine ekledi.