Bir ilk yaşanacak: VAR ve AVAR’da 4 hakem olacak! Beşiktaş – Galatasaray derbisinin VAR hakemi açıklandı!

Trendyol Süper Lig’in 28.haftasındaki Beşiktaş – Galatasaray derbisinin VAR hakemi TFF’den yapılan açıklamaya göre VAR hakemi Koray Gençerler olacak. AVAR olarak Emre Kargın, Aleks Taşcıoğlu ve Alper Çetin görev yapacak. Emre Kargın bu maçta VAR hakemi Koray Gençerler’in yanında VAR Support olarak görev alacak.

Bir ilk yaşanacak: VAR ve AVAR’da 4 hakem olacak! Beşiktaş – Galatasaray derbisinin VAR hakemi açıklandı!

Trendyol Süper Lig'in 28.haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, Tüpraş Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Tüpraş Stadyumu'nda Saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Bahattin Şimşek olacak.

Bir ilk yaşanacak: VAR ve AVAR’da 4 hakem olacak! Beşiktaş – Galatasaray derbisinin VAR hakemi açıklandı! - Resim : 1

Derbide VAR koltuğunda ise Koray Gençerler oturacak. VAR Support olarak AVAR'da da Emre Kargın olacak, diğer AVAR hakemleri ise Aleks Taşcıoğlu ve Alper Çetin görev yapacak.

Bir ilk yaşanacak: VAR ve AVAR’da 4 hakem olacak! Beşiktaş – Galatasaray derbisinin VAR hakemi açıklandı! - Resim : 2
Koray Gençerler

 

VAR SUPPORT NEDİR?

VAR hakemlerinin gerisinde ikinci bir VAR hakeminin görev yapacağı sistemde nihai karar yine VAR hakemine ait olup, 'VAR destekleyicisi' sadece ekran takibi ile en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda VAR'a yardımcı olacak.