Bir koltuk sevdası: Milli Takım ile TFF seçiminin ne alakası var!

Sevgili okurlar, Türk futbolu zor bir süreçten geçiyor. Özellikle bu sezon özelinde o kadar fazla şey yaşandı ki Avrupa basını, yaşananları hep manşet yaptı. MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçında yaşanan hakem hatalarını gerekçe gösterip takımını maçtan çekti. Trabzonspor – Fenerbahçe maçında sahaya giren kendini bilmezler futbolculara saldırdı, Fenerbahçe bu yaşananlar sonrası Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında sahadan çekildi.

Kısa bir anımsatma sonrası günümüze dönelim. Kulüpler Birliği, TFF’nin 18 Temmuz’da yapacağı seçimin yeni sezon planlaması ve Türk futbolunda yaşananları gerekçe göstererek Haziran ayında yapılmasını istiyor. Bu konuda kulüpler ve TFF delegeleri, noter tasdikli imza toplamaya ve seçimin yapılması için TFF’ye yolladı. Ancak gelin görün ki TFF yönetimi seçimin ısrarla 18 Temmuz’da yapılmasını istiyor. Gerekçeleri ise A Milli Takım’ın EURO 2024’te mücadele edecek olması.

MİLLİ TAKIM'IN ARKASINDA TÜRK HALKI VAR?

Ne yani futbolcular, mevcut TFF yönetimi olmazsa turnuvada kendilerini yalnız mı hissedecekler? Futbolcuların arkasında TFF olmazsa başarısız mı olunacak? Kimse kusura bakmasın, A Milli Takım’ın arkasında Türk halkı vardır. Herkes bu futbolcuları son ana kadar destekler, hiçbir futbolcunun da federasyon başkanı yok diye motivasyonu bozulmaz.

Ayrıca insanlar neden istenmediği yerde dururlar? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Umarım en kısa zamanda seçim yapılır ve Türk futbolunda adaleti sağlamak isteyenler, huzur getirir.