Bir kripto para şirketi daha kapandı... Vebitcoin'den açıklama: Finansal olarak zor durumdayız

Thodex Türkiye'nin gündemine oturmuşten bir kripto para şirketi daha açıklama yaptı. Vebitcoin adlı şirket faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. MASAK bu şirketin de hesaplarına el koydu.

Bir kripto para şirketi daha kapandı... Vebitcoin'den açıklama: Finansal olarak zor durumdayız

Thodex Türkiye'nin gündemine oturmuşten bir kripto para şirketi daha açıklama yaptı. Vebitcoin adlı şirket faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. Vebitcoin şirketi, finansal olarak zor durumda olduğunu açıkladı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Başkanlık, işlemlerini durdurduğunu açıklayan firmanın Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koydu.MASAK, kripto para platformu Thodex'in Türkiye'de bulunan finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına da bloke koymuş, firma ile sahibi hakkında inceleme başlatmıştı.

Kurucusuna ulaşılamıyor

Muğla merkezli kripto para borsası VeBitcoin şirketinin ofisinde polis ekipleri tarafından arama yapılacak. Ofisin kapalı olduğu, tabelasının bulunmadığı ve şirket kurucusuna ulaşılamadığı öğrenildi. Muğla merkezli kripto para borsası Vebitcoin'in kurucusunun İlker B. olduğu öğrenildi. Vebitcoin A.Ş.’nin, 50 bin lira sermaye ile kurulduğu, 2020 yılında sermaye artırımına gittiği öğrenildi. MASAK tarafından hesaplarına bloke konulan ve yöneticileri hakkında soruşturma başlatılan şirketin Muğla’daki iş yerinde ise gece saatlerinde asayiş ekipleri tarafından güvenlik önlemi alınırken, ekiplerin içeride arama gerçekleştireceği öğrenildi. Şirket ofisinde iş yeri tabelasının bulunmadığı, yöneticilere ve şirket kurucusu İlker B.’ye ulaşılamadığı öğrenildi.

"Zorlu bir sürece girdik..."

İşte şirketin açıklaması: "Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız."

Bir kripto para şirketi daha kapandı... Vebitcoin'den açıklama: Finansal olarak zor durumdayız - Resim : 1