Bir milyon dolar gözlerini doyurmadı! Açgözlü çete yakayı ele verdi!

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde lüks bir rezidansa giren gaspçılar güpegündüz yabancı uyruklu bir iş insanını gasp etti. Üzerlerinde polis yelekleri hatta polis kimlikleri bulunan gaspçılar, iş insanının ailesinden istedikleri fidyeyi almaya gelirken suç üstü yakalandılar.

Beyoğlu ilçesinde akıllara durgunluk veren bir gasp olayı yaşandı. Lübnan uyruklu bir iş insanı sevgilisi ile birlikte yatırım için İstanbul’a gelmişti. Başına geleceklerden habersiz olan iş insanının kaldığı lüks rezidansa gelen 4 kişi kendilerinin polis olduklarını söyledi. Üç şahsın üzerinde polis armalı yelek vardı.

TÜM NAKİT PARAYI ALDILAR
İş insanının kapısına gelen sahte polisler kapının açılması ile birlikte içeriye daldı. Silahla darp ederek yere yatırdıkları iş insanının ellerini arkadan kelepçeledi. Tüm evi arayan şahıslar evdeki tüm nakit parayı aldı. Paraları bir çantaya dolduran gaspçılar kelepçeledikleri iş insanını da yanlarına alarak rezidanstan ayrıldı. Sahte polislerin iş insanını darp anları ise saniye saniye görüntülendi. Darp anları otoparka inene kadar devam etti

SEVGİLİSİ EMNİYETE GİTTİ
Sevgilisinin polisler tarafından götürülmesi üzerine İranlı Golsah n. emniyete giderek durumu anlattı, bilgi istedi. Operasyonu kendilerinin yapmadığı belirten polis ekipleri konu ile alakalı süratle çalışma başlattı. Emniyet güçlerinin çalışması sonucu insanını kaçırarak fidye isteyen şahısların kimlikleri tek tek belirlendi. Çalışmalar yürütülürken iş insanını kaçırarak fidye isteyen sahte polisler, gerçek polislerin takibindeydi.

KISKIVRAK YAKALANDILAR
İş insanının kaçırıldığı lüks rezidansın etrafına pusu atıldı. Polis ekipleri iş insanını kaçıran şahısların tekrar siteye geldiği bilgisini aldı. Pusudaki ekipler harekete geçirildi. Kaçırdıkları iş adamını getiren sahte polisler site otoparkından kaçmak isterken kıskıvrak yakalandı. Aramalarda bir çanta dolusu Amerikan doları ele geçirildi. Yakalanan şahıslar tüm kamera kayıtlarına karşı suçlamaları reddetti, ‘alacağımız vardı’ dedi. İfadeleri alınarak adliyeye çıkartılan sahte polisler tutuklanarak cezaevine gönderildi.