Bir sen eksiktin. Tarihi de var. Ukrayna-Kırım'dan gelecek, Türkiye’ye çökecek

Türkiye’ye Ukrayna- Kırım hattı üzerinde soğuk hava girişi olacak. Yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Bir sen eksiktin. Tarihi de var. Ukrayna-Kırım'dan gelecek, Türkiye’ye çökecek

Türkiye’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına indi. Yurdun büyük bir kısmında soğuk hava etkili olurken cumartesi günü hava durumunun nasıl olacağı da belli oldu. Özellikle yurt genelinde hava biraz soğuk olacak. Bu soğukların yanı sıra sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

"PAZAR GÜNÜ UKRAYNA - KIRIM HATTINDAN SOĞUK HAVA GELECEK"

Bunun yanında Türkiye’ye Ukrayna – Kırım hattı üzerinden Pazar günü soğuk hava gelecek. Bu sıcaklıklar normalden daha soğuk havanın yaşanmasına neden olacak.

Meteoroloji Bey isimli hesaptan bu konuda yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Cumartesi yurt genelinde hava biraz soğuk ,Türkiye'de  Cut OFF Alçağı var ülkenin büyük bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ukrayna-Kırım hattından daha soğuk hava Pazar günü inerek ülkenin tamamında normalden daha soğuk havanın yaşanmasına neden olacak kısa kolluları bir süre unutacaksınız TROF'a dönüşen üst seviye yapısı İç-doğu-kuzey-guneydoğu bölgelerde sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağışları üretmeye devam edecek”

Bir sen eksiktin. Tarihi de var. Ukrayna-Kırım'dan gelecek, Türkiye’ye çökecek - Resim : 1