Müzik camiası yasta! Hüner Coşkuner hayatını kaybetti'

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner'in yoğun bakıma kaldırıldığı açıklanmıştı. Yoğun bakımdan acı haber geldi. Hüner Coşkuner'in vefat ettiğini duyurdu.

Müzik camiası yasta! Hüner Coşkuner hayatını kaybetti'

Kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı Hüner Coşkuner’in tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Ünlü sanatçı Coşkuner'in, Pazartesi günü Şakirin Camiinde kılınacak öğle namazına müteakip, Karacaahmet mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Florence Nightingale Hastanesi'den yapılan açıklamada ise Sanatçı Hüner Coşkuner'in sağlık durumuyla ilgili olarak, “Sanatçı Hüner Coşkuner ilk defa Nisan 2020 tarihinde kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirilmiştir.Yapılan inceleme sonrası bir hematolojik kanser olan multiple miyelom (kemik iliği kanseri) tanısı konuldu. Yaygın kemik tutulumundan dolayı omurga cerrahisi tarafından ameliyat edildi ve akabinde hem kemoterapi, hem de radyoterapi (ışın tedavisi) uygulandı. Ancak takip eden zaman zarfında hastanın miyelom rahatsızlığı tedaviye cevap vermedi ve daha farklı daha yoğun uygulamalara rağmen herhangi bir iyileşme sağlanamadı. Yeniden radyoterapi ve immünolojik (bağışıklık güçlendirici) tedaviler uygulandı ama hastalık kemik iliği dışına da yayılarak diğer organlarında tutuma yol açmıştı. Gelişen nefes darlığı sonrası durumu ağırlaşan sanatçı yoğun bakım ünitesine kaldırılmış ve tedavisi devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yoğun bakımdan acı haber geldi

Açıklamada, tedavilere cevap vermeyen ve gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınan Coşkuner'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Klasik Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Hüner Coşkuner'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

 

Müzik camiası yasta! Hüner Coşkuner hayatını kaybetti' - Resim : 2

Hüner Coşkuner kimdir?

Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963'te İstanbul'da dünyaya geldi. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. Çok küçük yaşta sanat hayatına atılan Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine çok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli'dir.