Bir tanesi bile görmek çok nadir iken yüzlercesini su üzerinde bir arada gördü. Mükemmelliğin somut sembolü olarak biliniyor

Gölün üstünde bulunan yüzlerce kırmızı lotus çiçeğinin görüntüsü kendisine hayran bıraktı. Dünyanın en güzel çiçeklerinden biri olan Lotus, diğer adıyla nilüfer çiçeklerinin oldukça nadir olduğu biliniyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yüzlercesini bir arada olması büyük ilgi gördü.

Tayland'da bulunan Thai Gölü'nde kaydedilen görüntüler, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük ilgi gördü. Gölün üzerinde yüzlerce kırmızı lotus çiçeği bir arada görüldü. O anları kayda alan kullanıcının görüntüleri herkesi kendine hayran bıraktı. Lotus, diğer adıyla nilüfer çiçeği oldukça nadir bir çiçektir ve pek çok anlam barındırdığı bilinir. 

Bir tanesi bile görmek çok nadir iken yüzlercesini su üzerinde bir arada gördü. Mükemmelliğin somut sembolü olarak biliniyor - Resim : 1

MÜKEMMELİĞİN SOMUT SEMBOLÜ

Nilüfer çiçeği, kutsal lotus ve Hint lotusu olarak adlandırılan çiçek, Sanskritçe’de Pundarika, Padma, Kamala, Utpala vb. gibi çeşitli isimlerle anılmaktadır. Temel olarak zihnin duruluğunu ve ruhun saflığını temsil eden lotus çiçeği, Budizm ve Hinduizm’de mükemmelliğin somut sembolü olarak kabul edilmektedir.

HER RENGİN FARKLI BİR ANLAMI VAR

Lotus çiçeğinin beş farklı rengi ve her rengin bir anlamı vardır. Beyaz lotus saflığı, pembe lotus aydınlanmayı, kırmızı lotus sevgi ve tutkuyu, mavi lotus bilgi ve bilgeliği, mor lotus ise bazı kültürlerde maneviyatı temsil ederken aynı zamanda Budizmin de en önemli öğreti sembolüdür.