"Bir tekerini iki sıfır otomobile değişmem"

Mardin Kızıltepeli 87 yaşındaki Ahmet Denli, 47 yıldır aynı otomobile biniyor. 1972'de aldığı Renault 12 model otomobiline gözü gibi bakan Ahmet amcaya Fransa'daki fabrikadan 2018 model otomobille takas teklifi geldi. Ahmet amca hiç düşünmeden reddetti.

"Bir tekerini iki sıfır otomobile değişmem"

90 yaşına merdiven dayayan Ahmet amcaya 47 yıllık otomobili için hiç beklemediği bir teklif geldi. Fransa'da fabrika müzeye kaldırmak üzere Ahmet amcaya gözü gibi baktığı otomobili için 2018 model araçla takas teklifi götürdü. Ahmet amcanın yanıtı "Bir tekerini iki sıfır otomobile değişmem" oldu.

Yarım asırlık aracı ile  yolların keyfini çıkarıyor

Mardin Kızıltepe'de yaşayan 87 yaşındaki Ahmet Denli, 1972 yılında Renault 12 model bir araba satın aldı. Aldığı ilk günden beri arabasına gözü gibi bakan Denli, arabasında hiçbir parçasını değiştirmedi. Defalarca uzun yola çıktı, İstanbul'a gitti. Aracın orjinalliğinin hiç bozulmadığını farkaden fabrika yetkilileri aracı, müzeye kaldırmak istediler ve Ahmet Denli'ye cazip olacağını düşündükleri bir teklifle gittiler. Ancak beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. Ahmet Denli, kendisine takasla teklif edilen 2018 aracı hiç düşünmeden geri çevirdi.  Yaklaşık yarım asırdır arabasına binen Denli, çocuğu gibi baktığı arabasından ayrılmak istemedi. 

"Benimki etse etse 15 bin eder" 

Arabasının çok kıymetli olduğunu, onu çok sevdiğini ve bırakmak istemediğini söyleyen Ahmet Denli, fabrika ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: "Geçtiğimiz günlerde müdürüm bana Fransa’dan bir tane sıfır Renault gönderildiğini söyleyip artık yenisine bin dedi. Heyecanlandım yeni sıfır araba ama benimki ederse 15 bin lira eder. Düşündüm sonra müdürüme onlara teşekkür ettiğimi ama arabamı vermeyeceğimi söyledim. Başkası olsa belki değiştirirdi belki ama ben değiştirmedim, arabamı çok seviyorum" dedi.