Bir ülkeden daha Sputnik V aşısına onay

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Rusya tarafından koronavirüse karşı geliştiren Sputnik V aşısına Arnavutluk'un da onay verdiğini açıkladı.

Bir ülkeden daha Sputnik V aşısına onay

Türkiye'nin de geçtiğimiz günlerde anlaşma imzaladığı, bugün de Bakan Koca tarafından acil kullanım onayı verilen Sputnik V aşısı için bir ülke daha onay verdi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Arnavutluk'un Rusya tarafından korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay verdiğini ve ülkeye ilk aşı teslimatının yapıldığını açıkladı.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dünya genelinde aşılamalar devam ederken, Arnavutluk'tan Rusya tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay geldi. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada, Arnavutluk'un Sputnik V aşısına onay verdiği ve aşının ilk teslimatının gerçekleştirildiği kaydedildi. RDIF, "Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı, Sputnik V Covid-19 aşısını onaylandı. Aşının ilk sevkiyatı çoktan Arnavutluk'a ulaştı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan dünyada en çok bilinen tıp dergilerinden The Lancet, Sputnik V aşısının Covid-19'a karşı yüzde 91.6 etkin olduğu bilgisinin yer aldığı faz 3 çalışmalarına ilişkin bir analiz yayınlamıştı. Ayrıca Sputnik V, şu ana kadar 64 ülkede onaylandı.