Bir üniversiteden daha uzaktan eğitim kararı

Hızla yayılan koronavirüsün omicron varyantı etkisini okullarda da göstermeye başladı. Bir çok üniversite alarm durumuna geçti ve uzaktan eğitim kararı almaya karar verdi. Son olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, uzaktan eğitim kararı aldıklarını sosyal medyadan duyurdu.

Bir üniversiteden daha uzaktan eğitim kararı

Son dakika haberine göre; Koronavirüsün Omicron varyantı üniversiteleri de alarma geçirdi.

Tek tek uzaktan eğitim kararı alan üniversitelere son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi de katıldı. İTÜ eğitime uzaktan devam etme kararı aldı. 

İTÜ'den uzaktan eğitim kararı

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, yeni tip koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri sosyal medya hesabından duyurdu.

Son bir haftalık dönemde yerleşkedeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde pozitif vakaların sayılarının hızla arttığını söyleyen Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.

Koyuncu, “Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir” dedi.

Bir üniversiteden daha uzaktan eğitim kararı - Resim : 1

Uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler şöyle;

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar Tıp ve Hukuk Fakültelerinde uygulamaları dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılması kararlaştırıldı.

Üniversite final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini açıkladı. Bazı öğrenciler de sosyal medyadan kampanya başlattı.

Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenciler, "Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor" etiketi açtı.

Maltepe Üniversitesi öğrencileri de finallerin online yapılması için imza kampanyası başlattı