Bir üzüm tanesi kadar küçük şekilde doğuyor... 2,5 cm boyutunda... Annesinin yoğun kürküne tırmanarak ulaşıyor

Bir üzüm tanesi kadar küçük şekilde doğan canlı, yaklaşık 2,5 boyutundayken dünyaya merhaba diyor. Ancak henüz hayata karışmıyor. Henüz 2,5 santim boyutundayken annesinin yoğun kürküne tırmanan yavru, kesesine ulaşınca orada güvenli ve sıcak bir ortamda büyümeye devam ediyor. Onu sizde tanıyorsunuz.

Yeni doğan kanguru yavrusu, bir üzüm tanesi kadar küçük ortalama 2,5 cm boyutunda doğar ve annesinin yoğun kürküne kendi başına tırmanarak kesesinin güvenliğine ve rahatlığına ulaşabilir. Yetişkin boyutlarından kat kat daha minik doğan kanguru yavrularının büyüme süreci, doğumun ardından annenin kesesinde devam ediyor. 

KANGURULARIN ÜREME SÜRECİ

Dişi kanguruların, içinde dört memeleri olan iyi gelişmiş bir keseleri vardır. Dişi sadece tek bir yavru doğurur. Bütün keselilerde olduğu gibi kangurugillerde de gebelik kısa sürer (20 ila 40 gün) ve yavrular henüz fazla gelişmemiş şekilde doğar. Yavru doğumda ancak 2 cm büyüklükte ve 1 gram ağırlıkta olur. Yavru kendi kendine kesenin içine tırmanır, bir memeye asılır ve memeyi 2 - 3 ay boyunca ağzından bırakmaz. Yaklaşık 6 ay sonra ilk kez keseden dışarı çıkar. 8 aylık olunca artık keseye sığmıyacak kadar büyümüş olur. Bundan sonra süt emebilmek için artık kafasını kesenin içine sokması gerekir, çünkü kanguru yavruları 1 yaşına varana kadar süt ile beslenir.