Bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz?

Pandemi hayatımızda bir çok değişime yol açtı. Bunlardan hayatımıza en etkili olanı çevrimiçi görüntülü toplantılar. Peki bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz? İşte görüntülü arama en değerlisi olmak için ipuçlar.

Bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz?

Dağınık arka plan ve zayıf aydınlatma dikkat dağıtıcı. Öyleyse, görüntülü sohbet ayarlarımızı yenilemeye başlayalım. En iyi aydınlatmayı elde etmek için nereye oturulacağını bilmek ve doğru mikrofonu seçmekten sadece rahat olmaya kadar.

Doğru aydınlatma

Aydınlatmayla başlamak en iyisidir çünkü nerede oturduğunuzu belirleyecektir. Pencere açın ve doğal ışığın içeri girmesine izin verin.

Bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz? - Resim : 1Ayrıca ekranınızın büyük bir ışık kaynağı olabileceğini unutmayın, bu nedenle özellikle doğal ışık olmadan bir arama yapıyorsanız ekran parlaklığını da ayarlayın.

Doğru kamera açısı

Kabul edilebilir tek bir kamera açısı vardır: kafa kafaya ve göz hizasında. Masanız büyük ihtimalle yüzünüzden daha aşağıda olacak, bu da insanların size kötü bir açıdan bakacağı anlamına geliyor.

Bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz? - Resim : 2Sessiz bir yer bulun

Çoğumuz ses üzerinde çok fazla kontrole sahip değiliz, ancak sessiz bir yerde arama yaparsanız daha iyi ses çıkaracaksınız. Ayrıca sesinizin karşı tarafa daha net ulaşması için kulaklık kullanın. Kullaklığınızın mikrafonu bilgisayarınızınkinden daha etkilidir.

 Konuşmadığınız sürece mikrofonunuzun sesini kapalı tutun, karşınızdakini daha net duymanızı sağlaycak ve nazik görüneceksiniz. 

Rahat bir ortam sağlayın

Fiziksel bir toplantıda olduğu gibi, çevrimiçi bir toplantıya katıldığınızda, ayağa kalkıp etrafta dolaşamazsınız. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, şarj aletini prize takılı ve piliniz azalmasına karşı hazır bulundurun. Ayrıca toplantı sırasında su şişesi ve kahve gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda bulundurun.

Bir video görüşmesinde en iyi şekilde nasıl görünürsünüz? - Resim : 3Son olarak görüntünüzü ve sesinizi toplantı öncesinde test edin.