'Birer mesaj bıraktım' deyip paylaştı! Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı

Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencilerinin, Kovid-19 salgınının biteceğinden, hayatın normale döneceğinden emin olmaları gerektiğini belirterek, bu süreçte psikolojik açıdan ihtiyaç hissettikleri anda Bakanlık uzmanlarına ulaşabileceklerini söyledi.

'Birer mesaj bıraktım' deyip paylaştı! Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından, "Liselilere Tavsiyeler" başlığıyla 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için ayrı ayrı önerilerde bulunduğu videolar paylaştı.

Türkiye'de dokuzuncu sınıfta 1 milyon 622 bin 153, onuncu sınıfta 1 milyon 209 bin 317, on birinci sınıfta 933 bin 87, on ikinci sınıfta ise 983 bin 753 öğrenci bulunduğunu aktaran Bakan Selçuk, "Salgının biteceğinden, hayatın normale döneceğinden emin olsunlar. Bazen bu durumla baş etmekte ve salgının psikolojik etkilerini yönetmekte zorlanabilirler. Bu çok olağan bir durum." dedi.

Selçuk, tüm öğrencilerin görüşlerini, isteklerini, önerilerini lisedebence@meb.gov.tr adresine gönderebileceğini ya da sosyal medya üzerinde #lisedebence etiketiyle paylaşabileceğini dile getirerek, "Psikolojik açıdan bir ihtiyaç hissettikleri anda 444 0 632’yi arasınlar lütfen. Uzmanlarımız, kendilerine destek olmak için 24 saat telefonun ucundalar." çağrısını yaptı, "Bilsinler ki biz her zaman yanlarındayız, her türlü önerilerine de açığız." diye konuştu.

Kitap okumanın sadece Türkçe dersinin değil, bütün derslerin başarısını arttıran bir alışkanlık olduğunu söyleyen Selçuk, tüm öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

"OGM Materyal Soru Bankası” adlı mobil uygulama üzerinden, her lise kademesi için 3 bin 500'er soru içeriğine ulaşabileceğini hatırlatan Bakan Selçuk, platformda deneme sınavlarının da yer aldığını bildirdi.

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYELER

9. sınıf öğrencilerinin dünya küresel bir salgından geçerken, derslerinin başında olduğunu, zorlandıklarını ama sorumluluklarını hiç bırakmadıklarını vurgulayan Selçuk, "9. sınıflar önce kendileriyle gerçekten gurur duysunlar." dedi.

Bu kademedeki öğrenciler için EBA platformu üzerinden hazırlanan 14 etkileşimli kitap, beceri temelli etkinlikler, kazanım kavrama etkinlikleri olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Konu tekrarını video ile yapmak isterlerse 8 derse dair 186 konu özeti EBA platformumuz üzerinden yayınlanıyor. 288 ders videosu da TRT EBA Lise kanalında yayınlıyor. Hem de günde birkaç tekrarla. Bekleriz." ifadelerini kullandı.

Selçuk, soru çözmek isteyen 9. sınıf öğrencilerine, dijital erişime açılan 586 soruluk 9. sınıf tekrar testleri kitabına EBA üzerinden ulaşmalarını, eğlenerek çalışmak isteyenlerin ise Bilgi Küpü, Boşluk Doldurma, Kelime Sıralama, Sınıflandırma gibi dijital etkinliklere göz atmalarını tavsiye etti.