Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Yoksulluk sınırı 21 bin 784 lira oldu!

Son dakika açıklandı. Yüksek enflasyon oranı vatandaşları bir kere daha vurdu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun “Açlık-Yoksulluk Araştırması Ağustos 2022” raporuna göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 282 lira, yoksulluk sınırı ise 21 bin 784 liraya yükseldi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Yoksulluk sınırı 21 bin 784 lira oldu!

Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden yaşayabilmesi için yapması gereken gıda ile gıda dışı harcamaların toplam tutarını gösteren yoksulluk ağustosta 527 lira daha artarak 21 bin 784 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırında, bu yılın ilk sekiz aylık döneminde 8 bin 236 liralık, son bir yılda ise 9 bin 351 liralık artış yaşandı.”

Açlık sınırı 7 bin’i geçti!

“İktidarın, yanlış politikalarla Türkiye’yi içerisine soktuğu yüksek enflasyon döngüsü yoksulluk ve açlık sorununu hızla büyütmeye devam ediyor. Temel gıda fiyatlarında son aylarda gözlenen yüksek artışlar, dört kişilik bir ailenin açlık sınırını ağustosta 7 bin liranın üzerine çıkarırken, barınma, yoksulluk sınırı da 21 bin 784 liraya kadar çıktı.”

“Açlık sınırı ağustosta bir önceki aya göre 284 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 243 lira artarak 14 bin 466 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı da 527 lira daha arttı. Son bir yılda açlık sınırı 3 bin 693 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 5 bin 685 lira arttı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı son bir yılda toplam 9 bin 351 liralık artış gösterdi.”