Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndan “kutsal kitap” kararı! O tasarı kabul edildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, kutsal kitaplara yönelik şiddete ilişkin önemli bir karar aldı. Kurul, kutsal kitaplara yönelik şiddeti, uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndan “kutsal kitap” kararı! O tasarı kabul edildi

Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’e yönelik son günlerde artan skandal saldırıların ardından Birleşmiş Milletler önemli bir adım attı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kutsal kitaplara yönelik şiddeti, uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti.

KUR’AN-I KERİM’E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Öte yandan Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar arttı. Son olarak İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyeleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Mısır büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı.

Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyelerinin son bir hafta Kur’an-ı Kerim’e yönelik 4 saldırı gerçekleştirdi. Grup, bu hafta içinde Irak Büyükelçiliği önünde iki kez Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermişti.

Aşırı sağcı grup, daha öncede Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.