Birleşmiş Milletler: Toplamda 13 ekip gönderildi, 39 ekip ise yola çıktı

Türkiye'de 10 ili etkileyen 7,7 şiddetinde depremin ardından uluslararası kuruluşlardan yardımlar peş peşe geliyor. Birleşmiş Milletler de yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler: Toplamda 13 ekip gönderildi, 39 ekip ise yola çıktı

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve Suriye’de dün meydana gelen deprem felaketinden etkilenenler için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), dünya genelinde toplamda 13 ekibin deprem bölgesine konuşlandırıldığını ve 39 ekibin ise yola çıktığını duyurdu. Ekiplerin, acil durum müdahalesi ve arama kurtarma çalışmaları için ‘çok önemli destek’ sağlayacağı vurgulandı.  

Kampanya açıklamasında “6 Şubat 2023 Pazartesi günü erken saatlerde Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetti ve çok sayıda insan yaralandı.

Evlerde, yollarda ve altyapıda ciddi hasar olmasına rağmen acil ihtiyaçları değerlendirmek, önceliklendirmek ve hayat kurtaran yardım sağlamak için acil durum ve arama kurtarma ekipleri görevlendirildi” denildi.

Birleşmiş Milletler: Toplamda 13 ekip gönderildi, 39 ekip ise yola çıktı - Resim : 1