Bisiklet hırsızının rahat tavırları dikkat çekti: 29 suç kaydı var

Maltepe’de, park halinde ve kilitli halde bulunan 8 bin TL değerindeki elektrikli bisikleti çalan hırsızın soğuk kanlılığı kamera kayıtlarına yansıdı. Kendi bisikletini kullanıyormuş gibi doğal ve sakin tavırlar sergileyen şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına aldı. Hırsızlık suçundan 29 suç kaydı olan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Maltepe İdealtepe Mahallesi’nde 4 Ağustos 2023 tarihinde, park halinde ve kilitli halde bulunan 8 bin TL değerindeki elektrikli bisiklet çalındı. Şikayet üzerine incelemelere başlatan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında çevrede bulunan güvenlik kamera kaydı görüntülerini detaylı bir şekilde inceledi. İncelemelerde, elektrikli bisikleti çalan kişinin çeşitli aparatlar kullanarak kilidini açtığı tespit edildi.

29 SUÇ KAYDI VAR

Kamera kayıtlarındaki eşkal bilgilerinden kimliği tespit edilen B.A., 27 Eylül 2023 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet ekipleri, B.A.’ya yaptığı sorgu sırasında ‘bisiklet ve elektrikli bisiklet hırsızlığı’, ‘işyerinden ve kurumdan hırsızlık’ ve ‘evden hırsızlık’ gibi çeşitli suçlardan tam 29 suç kaydı olduğu tespit etti.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının arından şüpheli B.A., çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.