Bitcoin borsa yatırım fonu için başvuru yaptı

Yatırım kuruluşu Fidelity Investments, Bitcoin borsa yatırım fonu için başvuruda bulundu. Fidelity tarafından yönetilen Wise Origin Bitcoin Trust'ın Bitcoin fiyatındaki harekete dayalı olarak faaliyet göstereceği bildirildi.

Bitcoin borsa yatırım fonu için başvuru yaptı

Yatırım kuruluşu Fidelity Investments Bitcoin ETF'i (borsa yatırım fonu) için başvuru yaptı. Fidelity tarafından yönetilen Wise Origin Bitcoin Trust'ın Bitcoin fiyatındaki harekete dayalı olarak faaliyet göstereceği belirtildi.

Açıklamaya göre, fiyat için aralarında Coinbase ve Bitstamp'in de olduğu büyük borsalar temel alınacak. Bitcoin'e dayalı ETF'e Fidelity iştiraki FD Funds Management finansal destek sağlayacak. Amerikalı regülatör kuruluş SEC'e yapılan başvurunun kabul edilip edilmeyeceği ise henüz net değil.

SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin'de gelişimin devamı için para biriminin genel bir ödeme aracı olarak kabul görmesi gerekmediğini söyledi.

Dünyanın en çok kullanılan kripto parası olan Bitcoin'in tek başına değer koruma aracı olarak yoluna devam edebileceğini vurgulayan yönetici, "Bitcoin'in başarılı olması için küresel bir para birimi haline gelmesi gerekmez" dedi.

SkyBridge Capital yıl başında 310 milyon dolarlık Bitcoin fonu kurmuştu. Eski Beyaz Saray Sözcüsü olan Scaramucci, "Bitcoin konusunda risklerin de farkındayız. Bitcoin volatil bir varlık" ifadelerini kullandı.

Alış 70.339,99
Satış 70.340,00
Değişim 0,00
Son Değer 70.340,00
En yüksek 71.552,06
En düşük 69.566,00
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00