3 Mayıs 2021: Bitcoin ne kadar oldu?

Koronavirüs salgını sürecinde kurumsal yatırımcının ilgisiyle rekor üstüne rekor kırmasının ardından son dönem yaşanan Thodex krizinin etkisiyle değer kaybeden Bitcoin fiyatları yükseliş çabası içerisinde. 3 Mayıs 2021: Bitcoin kaç dolar? İşte kripto para piyasalarında son durum...

3 Mayıs 2021: Bitcoin ne kadar oldu?

Koronavirüs salgını ile geçen 2020 yılında kurumsal yatırımcının ilgisiyle ralli yapan ve kripto para piyasalarının en dikkat çeken birimlerinden olan Bitcoin, Thodex krizinin ardından yükseliş çabası içerisinde. Sabah saatlerinde 58 bin dolardan işlem gören Bitcoin an itibarıyla 58 bin 699 dolardan alıcı buluyor.

Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Deneyleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanlarından oluşan Finansal İstikrar Komitesi’nin talimatıyla oluşturulan, “kripto para özel ekibi” bir süredir kripto varlıkları, platformlarını yakından izlemeye aldı.

SPK, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderdiği yazıda, kripto para platformlarına ilişkin denetim yetkisinin bulunmadığını belirtirken, diğer devlet kurumlarının, kripto para işlemlerinin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığı ve işlem yapanların zarara uğrayabilecekleri konusunda uyarılarda bulunduğunu bildirdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na, Bitcoin ve Thodex gibi kripto para platformlarında milyonlarca lira kaybeden vatandaşlardan yağmur gibi şikayet yağdı. Komisyon başvuruları SPK’ya iletti.

SPK, Meclis’e gönderdiği yazıda kuruluş kanununa atıf yaparak, şunları kaydetti:

Sermaye piyasası aracı tanımına dahil olmayan kripto varlıklar ve bu varlıkların el değiştirdiği platformlar kurulumuz yetki alanına girmemektedir. Bu kapsamda, herhangi bir resmi kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen kripto varlıklar kurulumuz görev alanını ilgilendiren mevzuatta yer verilmiş bir sermaye piyasası aracı olmadığından ve bu varlıkların el değiştirdiği şirketler kurulumuz yetki alanına girmediğinden, mevcut düzenlemelere göre bahsi geçen şirketler ve bunların müşterileri ile imzaladıkları sözleşmeler hususunda kurulumuzca bir inceleme yapılması imkanı bulunmamaktadır.

SPK'dan yapılan yazılı bildirimde, kripto para/varlıkların Türkiye’de yasal bir dayanağının bulunmadığı ve gerçekleştirilen işlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığının defalarca dile getirildiği vurgulandı.

Yazıda, “Bunlarla işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları ve kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları konusunda vatandaşlarımız uyarılmıştır” dendi.

Alış 57.944,90
Satış 57.944,91
Değişim 0,00
Son Değer 57.944,91
En yüksek 61.070,71
En düşük 56.552,82
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00