Yeni zirve! Bitcoin ne olur, düşer mi?

Son dönem bireysel ve kurumsal yatırımcıların etkisiyle yatırımcısını sevindiren Bitcoin, 57 bin doların üzerinden alıcı buldu. Peki, bundan sonraki süreçte bitcoin ne kadar olur, düşer mi? İşte güncel Bitcoin gelişmeleri...

Yeni zirve! Bitcoin ne olur, düşer mi?

Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın kripto para piyasasına ilişkin sosyal medya paylaşımları ve şirketin dev satın almasının ardından Bitcoin'in değeri 57 bin 425 dolara ulaştı. Analistlerin balina olarak nitelendirdikleri son adımların, devasa okyanus dalgaları gibi piyasadaki fiyat dalgalanmalarını bir hayli yükseltmesi öngörülüyor. 

Musk, son attığı twitte, negatif getirili borcun neden olduğu sıfırın altındaki getirilere atıfta bulunarak, "İtibari para birimi negatif reel faize sahip olduğunda, yalnızca bir aptal başka bir yere bakmaz" dedi. Artan kurumsal alımların da etkisiyle, 7 Ocak’ta tarihte ilk kez 1 trilyon dolar sınırını aşan kripto paraların toplam piyasa hacmi de, 1,5 trilyon dolar sınırını da ilk kez 15 Şubat’ta aştı. Toplam piyasa hacmi son 24 saatte yaklaşık 1 milyar dolar düşüşle 1 trilyon 575 milyar dolardan, 1 trilyon 574 milyar dolara geriledi.

Visa'nın kripto alışverişini destekleyen pilot uygulamasının ardından Mastercard da harekete geçti. Yapılan açıklamada, "Bu işi yapmak, alışveriş yapanlar ve trader'lar için çok daha fazla olasılık yaratacak ve tamamen yeni bir ödeme şekliyle işlem yapmalarına olanak sağlayacaktır. Bu değişiklik, tüccarları halihazırda dijital varlıklara akın eden yeni müşterilere açabilir" dendi.

Mastercard, tüm kripto para birimlerinin ağında desteklenmeyeceğini belirterek, dolaşımdaki yüzlerce dijital varlığın çoğunun uyum önlemlerini sıkılaştırması gerektiğini ekledi.

Bitcoin satın alacak bir sonraki şirket olabileceği iddiaları süren Twitter'ın CFO'su Ned Segal de yaptığı bir röportaj sırasında, “Çalışanlarımızın Bitcoin ile maaş almak istemeleri halinde bu ödemeleri nasıl yapabileceğimizi, satıcıların Bitcoin ile ödeme almak istemeleri halinde nasıl ödeme yapabileceğimizi ve Bitcoin'i bilançomuza eklememiz gerekip gerekmediğini çok düşündük" dedi.

Segal, Twitter'ın henüz bir değişiklik yapmadığını söylese de, yeterince kişinin teknoloji şirketiyle BTC işlemi yapmak istemesi halinde bir sonuca varılabileceğini belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Dünyanın en büyük 74 ekonomisi olan Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkeleri üzerinden yapılan araştırmada, Nijerya yüzde 33 kripto para kullanımıyla ilk sırada yer aldı.

ABD merkezli banka Union bank da ayrıca Filipinlerin önemli şehirlerinden Makati'de, kripto para birimlerinin ülkedeki ana akıma nasıl yavaş yavaş girdiğini gösteren bir Bitcoin ATM'si kurdu. Kripto paraların Y kuşağının yatırımcı olarak piyasaya girişi ile birlikte her geçen gün popülaritesini artırmasıyla özellikle Afrika ve Asya’da yoğun olarak kullanılmaya başladı.

Alış 63.061,48
Satış 63.061,49
Değişim 0,00
Son Değer 63.061,48
En yüksek 64.820,01
En düşük 62.391,24
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00