Bitcoin’de kar satışları sürüyor! Kritik eşik aşıldı, düşüş devam ediyor!

Kripto para birimi Bitcoin’de, 14 Mart’ta görülen 73 bin 800 dolar zirvesinin ardından başlayan kâr satışları devam ediyor. Fiyatlar, 19 Mart işlemlerinde 65 bin 500 dolara yakın seyrediyor.

Bitcoin’de kar satışları sürüyor! Kritik eşik aşıldı, düşüş devam ediyor!

Bugünkü işlemlerde 67 bin 300 dolarda bulunan 5 günlük ortalama, 68 bin dolarda bulunan 22 günlük ortalamayı aşağı keserek “zayıflık” sinyali üretti. Analistler; 64 bin desteğinin kritik olduğunu, bu desteğin de tutmaması halinde ilk etapta 60 bin dolara varabilecek gerilemelerin yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu seviyeler, aynı zamanda son bir haftalık süreçte görülen en düşük noktalara da yakınlığıyla dikkat çekiyor. BTC’nin son üç günde 69 bin dolar direncini aşamaması üzerine baskının arttığı dikkat çekiyor. Bu anlamda kısa vadeli ilk desteğin 64 bin dolar olduğu belirtiliyor. Halihazırda BTC’de ETF alımları devam ederken; HALVING (Bölünme) beklentileri de canlılığını koruyor.

BTC YORUM VE 2024 BEKLENTİ

Teknik anlamda da BTC fiyatlamaları, kritik sinyaller üretiyor. Bitcoin’de kısa vadeli 5 günlük ortalama 67 bin 300 dolarda bulunuyor. Orta vadeli 22 günlük ortalama ise 68 bin dolarda seyrediyor. Bugünkü işlemlerde 5 günlük ortalamanın, 22 günlük ortalamayı “aşağı yönlü kesmesi” teknik anlamda “zayıflık” sinyaline işaret etti. Kısa vadeli “GOLDEN CROSS” görünümü sunan bu tabloda, 64 bin dolar desteğinin de kırılması halinde, ilk etapta 60 bin dolara varabilecek geri çekilmelerin yaşanabileceği belirtiliyor. “GOLDEN CROSS” görünümünün bozulmasının ise, tekrar 67 bin - 68 bin dolar bandına yönelme halinde gerçekleşebileceği ifade ediliyor.