Bitexen’in internet sitesine erişim sorunu

Bitcoin ve altcoin borsası Bitexen’in internet sitesine erişim sorunu yaşandı. Bitexen’in kullanıcıları, Cuma günü başlayan bir erişim sorunu ile karşılaştı. Peki, neler yaşandı? Yaşanan erişim sorununun ardında hangi sebepler yer alıyordu? İşte detaylar…

Bitexen’in internet sitesine erişim sorunu

Bitexen’in kullanıcıları, Cuma günü başlayan bir erişim sorunu ile karşılaştı. Bitexen’den açıklama geldi. Borsanın açıklamasına göre 15 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde başlayan erişim probleminin ardında öncelikle DNS sunucularında yaşanan sıkıntılar yer alıyor. Bitexen, 16 Ekim’de yaptığı açıklamasında, “Değerli kullanıcılarımız, yaşanan sistemsel sorunun DNS sunucularımız kaynaklı olduğu tespit edilmiş olup sorunun giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Bitexen, siteye giriş yaptıklarında “bağlantı sağlanamıyor” uyarısı ile karşı karşıya kalan kullanıcıları “web.bitexen.com” adresine yönlendirdi.

Borsa, yaşanan erişim problemi hakkında akşama doğru bir tweet yayınlayarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Web sitemize ve mobil uygulamamıza Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin ‘Marka Tescili ve Kullanımı’ konulu bir uygulaması nedeniyle Türkiye içinden giriş yapılamadığı tespit edilmiştir. Kullanıcılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği ile görüşmeler devam etmektedir. Hukuk departmanımız, sürecin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Mobil uygulamamıza ait güncelleme ve düzenlemeler, ilgili uygulama marketlerine gönderilmiş olup yaşanan sorun giderilene kadar hesaplarınıza web.bitexen.com adresinden ulaşabilirsiniz.