Bitlis'te kar kalınlığı rekor seviyeye ulaştı! 110 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

Bitlis'te 2 gündür yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle şehrin merkezinde 127 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştığı belirtildi. 315 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi tarafından 80 personel ve 60 iş makinesiyle yürütülen çalışmalarda kapanan köy yollarından 205'i ulaşıma açıldı. Halen kapalı olan 110 köy yolunu açmak için ise çalışmalar devam ediyor.

Bitlis'te kar kalınlığı rekor seviyeye ulaştı! 110 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 315 köy yolundan 205'i yeniden ulaşıma açıldı. Kapalı olan 110 köy yolunun açılması için karla mücadale ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar kalınlığının merkezde 127 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştığı belirtildi. 

Bitlis'te kar kalınlığı rekor seviyeye ulaştı! 110 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor - Resim : 1

Bitlis'te 2 gündür etkili olan kar yağışı sonrası 315 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının merkezde 127 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştığı kentte kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi tarafından 80 personel ve 60 iş makinesiyle yürütülen çalışmalarda kapanan köy yollarından 205'i ulaşıma açıldı.

Bitlis'te kar kalınlığı rekor seviyeye ulaştı! 110 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor - Resim : 2

Kapalı kalan 110 köy yolunun açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. İş makineleriyle belirli noktalara toplanan kar kütleleri kamyonlara yüklenip il dışına taşınıyor. 

Bitlis'te kar kalınlığı rekor seviyeye ulaştı! 110 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor - Resim : 3

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan yolların açılması için ekiplerin yoğun bir mücadele yürüttüğünü söyledi. Kurtkan,"Kar yağışı ile birlikte kapanan  köy yollarımızı açma çalışmalarımız devam etmektedir. Bazen acil hastalar olunca ekiplerimizi o yöne yönlendiriyoruz. Onun dışında programımız dahilinde başta grup köy yollarımız olmak üzere, bütün köy yollarımızda çalışma yürütüyoruz. Sadece vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum."dedi.