Bitlis'te kar seferberliği! Eriyen karlar cadde ve sokakları göle çevirdi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde eriyenler karlar adeta tüm ilçeyi göle çevirdi. Belediye ekipleri tarafından çalışmaların başlatıldığı cadde ve sokaklar teker teker temizlenmeye başladı.

Bitlis'te kar seferberliği! Eriyen karlar cadde ve sokakları göle çevirdi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 gün önce etkili olan kar yağışı ilçe genelinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kaldırım ve yol üzerlerinde tutan karların erimesi sonucu göle dönen cadde ve sokaklarda belediye ekipleri çalışmalara başladı.

CADDE VE SOKAKLARDA GÖTLETLER OLUŞTU

2 gündür aralıksız yağan kar, Tatvan ilçesinde birçok noktada adeta göletlerin oluşmasına neden oldu. Çarşı merkezi ve mahalle aralarının Tatvan Belediyesi ekiplerince temizlenmediği gözlemlenirken vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar su birikintisini fark etmeyerek içine girerken bazıları ise su birikintilerini geçmekten zorlandı.

Vatandaşlar, kar yağışının ardından sokak ve caddelerin Tatvan Belediyesi ekiplerince temizlenmemesine tepki gösterdi. Kimi vatandaşlar su birikintilerinden geçmek için “uzun atlayış” bilmek gerektiğini söylerken kimileri ise adeta “survivor” şartlarında yaşadıklarını söyledi.

 

Bitlis'te kar seferberliği! Eriyen karlar cadde ve sokakları göle çevirdi - Resim : 1