Bitlis'te yaşanan yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi

Bitlis-Tatvan kara yolu üzerinde bulunan Rahova düzlüğünde etkili olan yoğun sis görüş mesafesini 25 metreye kadar düşürdü. Sis yüzünden yolu görmekte güçlük çeken sürücüler hızlarını düşürerek kontrol ile ilerlediler.

Bitlis'te yaşanan yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi

Bitlis-Tatvan kara yolu üzerinde bulunan Rahova düzlüğünü sis sardı. Yol boyu etkili olan sis görüş mesefesini 25 metreye kadar düşürdü.  Görüş mesafeleri olumsuz etkilenen sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti.

GÖRÜŞ MESAFESİ YER YER SIFIRA İNDİ

Bitlis’te, gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sis, günün ilk ışıklarıyla beraber etkisini arttırdı. Sisin görüş mesafesini azaltması sebebiyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun sis, Bitlis-Tatvan ve Tatvan-Güroymak kara yolunda görüş mesafesini yer yer 25 metreye kadar düşürdü. Şehir merkezinde de etkili olan sis, bir süre sonra dağıldı. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü yerlerde dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Fuat Tarhan, Bitlis’ten Tatvan’a gelirken Rahova düzlüğünde sisten dolayı biz sürücüler baya zorlandık.  Sisten dolayı biraz yavaş gelmek durumunda kaldık” dedi.

YOLU BİLMEYENLER ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ

Rahova bölgesinde oluşan sisten kaynaklı olarak bu yolu bilmeyenlere uyarılarda bulunan Turgut Hüseyni ise “Kışın gelmesiyle beraber özellikle Rahova bölgesinde ciddi bir sis oluşuyor. İşimiz gereği bizler de sürekli bu yoldayız. Dikkat etmeye çalışıyoruz ama bazen görüş mesafesi sıfıra düştüğü oluyor. Bu yolu bilmeyenlerin özellikle dikkat etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Bitlis'te yaşanan yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi - Resim : 1