'Bizim çocuklar' Fransa'da şampiyon oldu

Son haftaya lider giren Lille, deplasmanda Angers ile karşı karşıya geldi.

'Bizim çocuklar' Fransa'da şampiyon oldu

Fransa Ligue 1'de son haftaya lider giren Lille, deplasmanda Angers ile karşı karşıya geldi.

İki takım maça şu 11'lerle başladı;

ANGERS: Bernardoni, Manceau, Pavlovic, Thomas, Capelle, Bobichon, Mangani, Cabot, Fulgini, Pereira Lage, Diony

LİLLE: Maignan, Zeki Çelik, Djalo, Botman, Reinildo, Sanches, Andre, Soumare, Yusuf Yazıcı, David, Burak Yılmaz

 

Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'ın ilk 11'de başladığı maçın 10. dakikasında Lille David'in golüyle 1-0 öne geçti. 45+1'de kazanılan penaltıyı Burak Yılmaz gole çevirdi ve ilk yarı Lille'in 2-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda karşılıklı yaşanan pozisyonlarda başka gol olmadı. 60. dakikada Yusuf Yazıcı oyundan alkışlar eşliğinde alındı, yerine Bamba girdi. 90+2 Angers skoru 2-1'e getirdi ancak Lille şampiyon oldu.

10 yıl sonra gelen şampiyonluk

Bu sonuçla ligi 83 puanla lider tamamlayan Lille, 10 yıl sonra yeniden şampiyonluğa ulaştı. Kuzey ekibi, tarihinin ise 4. şampiyonluğunu elde etti. Ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer oyuncusu oldu. Yusuf Yazıcı'nın 32 karşılaşmada 7 ve Zeki Çelik'in 29 maçta 3 golü bulunuyor.

PSG ikinci oldu

Lille'in en yakın takipçisi Paris Saint-Germain (PSG) deplasmanda Brest'i 2-0 yenmesine rağmen ligi 82 puanla ikinci sırada tamamladı.

PSG'nin gollerini 37. dakikada Faivre (kendi kalesine) ve 71. dakikada Mbappe attı.

Ligin diğer karşılaşmasında Monaco, deplasmanda Lens ile 0-0 berabere kaldı. Monaco, puanını 78'e yükselterek ligi üçüncü sırada tamamladı.