Bizim Çocuklar resmen Euro2020'ye havlu attı... Turnuvadan puan alamadan elendik

Türkiye A Milli Takımı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki üçüncü ve son maçına Bakü'de çıktı. İsviçre ile karşı karşıya gelen Bizim Çocuklar daha 6. dakikada geriye düştü. Turnuvayı puan alamadan tamamladı.

Bizim Çocuklar resmen Euro2020'ye havlu attı... Turnuvadan puan alamadan elendik

Türkiye A Millî Takımı'nın, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü maçında İsviçre ile yaptığı karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vinčić yönetti.

A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre ile karşı karşıya gelen A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, Galler ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, Galler karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan sakatlığı bulunan Umut Meraş'ın yanı sıra Okay Yokuşlu ve Kenan Karaman'ın yerine, İsviçre maçında Mert Müldür, Merih Demiral ve İrfan Can Kahveci'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Karşılaşmanın ilk golü 6. dakikada geldi. Haris Seferovic'in 6. dakikadaki golüyle İsviçre 1-0 öne geçti. Maçın 26. dakikasında sağ ayağıyla sert vuran Shaqiri İsviçre'nin ikinci golünü kaydederek skoru 2-0'a getirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Türkiye 2-0 geride soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Bizim Çocuklar Burak Yılmaz ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. 62. dakikada muhteşem bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci skoru 2-1'e taşıdı. 

İsviçre ise 68. dakikada Shaqiri tekrar sahneye çıktı skoru 3-1'e taşıdı. Mert Müldür ilerleyen dakikalarda yine pozisyona girdi ancak kaleciyi geçemedi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Türkiye İsviçre karşısında 3-1 mağlup olarak turnuvaya sıfır puan ve 1 golle veda etti.