Murat Övüç'ün hakaret ettiği kişiler arasında o da var!.. Ünlü isim açtı ağzını yumdu gözünü!

Bizimkiler’de 13 yıl Mine karakterine hayat veren ünlü oyuncu Müjgan Ağralı, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’a Murat Övüç hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Murat Övüç'ün hakaret ettiği kişiler arasında o da var!.. Ünlü isim açtı ağzını yumdu gözünü!

Murat Övüç’ün cahil dediği kadınlar arasında, efsane dizi Bizimkiler’de 13 yıl Mine karakterine hayat veren ünlü oyuncu Müjgan Ağralı’nın da olduğu öğrenildi.

Bodrum Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen ve oturma eylemi yapan kadınları görüp alana gelen sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün, daha önce kadınlarla ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle kadınlar tarafından alandan kovulması, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, bugünkü yazısında Murat Övüç’ün cahil dediği kadınların sanatçılardan, doktorlardan, mühendislerden ve mimarlardan oluştuğunu yazdı. Akay yazısında, “fotoğraflara bakarken, Övüç’ün cahil dediği kadınlar arasında efsane dizi Bizimkiler’in Mine’si ünlü oyuncu Müjgan Ağralı’yı fark ettim ve hemen aradım. Sözde fenomen Murat Övüç’ün cahil dediği kadınların mimarlardan, mühendislerden doktorlardan ve sanatçılardan oluşan ve aralarında 4 dil bilen önemli mevkilerdeki iş kadınlarının olduğunu öğrendim. Efsane oyuncularımızdan Müjgan Ağralı ailesi ile birlikte Bodrum’da tatil yapıyormuş. Yakın dostu yine Bizimkiler dizinin Nazan’ı efsane oyuncularımızdan Ayşe Kökçü ile birlikte denize girmişler ve daha sonra evlerine dönerken, eylem yapan kadınları görmüş ve New York Film Akademisi mezunu kızı Ebru Ağralı ile birlikte kadınlara destek vermiş.” ifadelerini kullandı.

İşte Müjgan Ağralı’nın Onur Akay’a yaptığı o açıklamalar:

“Kızım Ebru Ağralı ile beraber denizden dönerken, önceden planlanmamış olmasına rağmen fikren destek verdiğimiz İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplanmış bir grup hanım gördük. Hepsi gayet düzgün, okumuş, önemli mevkilerde iş sahibi kadınlardı. Aralarında mimar, elektrik mühendisi, doktor ve sanatçılar vardı. Kutuplaşma yaratmadan sadece kadına şiddete karşı ellerinde yazılarla oturup farkındalık yaratmaya çalışıyorlardı. Bu kanayan bir yara olduğu için, çorbada minik bir tuzumuz olsun diye bizde oturduk, birbirimize kadın kadına destek verdik, muhabbet ettik. Gayet elit ve saygın bir ortamdı. Amacımız kadın kadına destek olmak ve İstanbul Sözleşmesi’ni gündeme getirmekti. Beni yaralayan şey, bir şahısın sadece gündeme gelmek için oraya gelmesi, saçma bir tartışma yaratıp bizim sevgi ve anlayış mesajlarımızı manipüle edip emeğimizi kirletmesiydi. Ortada bir partizanlık yoktu, kavga yoktu, farkındalık için fikrini sessizce beyan eden insanlar vardı. Kimin ne haddine ki sürekli kadınları yerecek, kötü gösterecek, aşağılayacak, hatta cahil yaftasını yapıştıracak bir zihniyetin sırf gündeme gelebilmek için kendi kendine bir sahne yaratması, bizi karalaması kabul edilemez! Herkes önce bir boy aynasında kendine bakacak sonra karşısındakini eleştirecek ve haddini bilecek. Burada bu insanlar Türkiye’deki zulüm gören kadınlar için, çocuklar için şiddete, istismara hayır demek için toplandı. Murat Övüç gündeme gelsin, negatiften beslensin, prim yapsın diye toplanmadı. Bunu bu şekilde gündeme getirenleri kınıyorum, saygılar.” ifadelerini kullandı.