Bizzat Bakan Varank teslim etti! Yurt dışına giden ikinci TOGG Özbekistan Cumhurbaşkanı'na hediye edildi

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den sonra Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e de hediye edildi. Mirziyoyev’a Bakan Varank bizzat teslim etti.

Bizzat Bakan Varank teslim etti! Yurt dışına giden ikinci TOGG Özbekistan Cumhurbaşkanı'na hediye edildi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG aracını teslim etmek için Taşkent'te bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar'ı kabul etti.

Bizzat Bakan Varank teslim etti! Yurt dışına giden ikinci TOGG Özbekistan Cumhurbaşkanı'na hediye edildi - Resim : 1

Görüşmede Mirziyoyev, ikili iş birliğinin mevcut durumundan ve karşılıklı diyaloğun gelişmesinden özel bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek iki ülke arasındaki ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde arttığını, öncelikli sektörlerde bir dizi büyük yatırım projelerinin ortaklaşa hayata geçirildiğini ve ülkeler arasında düzenli hava seferlerinin arttığını vurguladı.

Bizzat Bakan Varank teslim etti! Yurt dışına giden ikinci TOGG Özbekistan Cumhurbaşkanı'na hediye edildi - Resim : 2

Otomotiv sektörü de dahil ortak projelerin ve endüstriyel iş birliğinin geliştirilmesi için tarafların geniş fırsatlara sahip olduğu vurgulan görüşmede, Yüksek Düzeyli Stratejik Ortaklık Konseyi'nin bir sonraki toplantısı için hazırlık, ortak projelerden oluşan bir portföyün oluşturulması ve uzun vadeli ortak sanayi programının kabul edilmesi gibi konular gözden geçirildi.

Bizzat Bakan Varank teslim etti! Yurt dışına giden ikinci TOGG Özbekistan Cumhurbaşkanı'na hediye edildi - Resim : 3

Mirziyoyev, TOGG'un direksiyonuna geçerek şehir turu attı.