Blockchain teknolojisinin önemi nedir?

Kripto para piyasalarının uzman ismi son yılların en popüler konularından biri olan blokchain teknolojisi hakkında bilgi verdi.

Blockchain teknolojisinin önemi nedir?

Her ne kadar düşüş trendinde de olsa kripto paraların son yıllarda oldukça sık konuşulur hale geldi. Dünyada da devletlerin daha ılıman yaklaşmaya başladığı sektör, reddedilmekten ziyade keşfedilmeye çalışılıyor.

Kripto para uzmanı Enes Turan yeni bir dünya kurulduğunu ve bu dünyanın kurucularından biri olmak için çalıştığını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünde eğitimini tamamlayan Turan, Blockchain ve kripto paralar ile ilgili Türkçe içerik üretmenin oldukça önemli olduğunu ve bu alanda emek veren herkese destek olunması gerektiğini söyledi.

Turan, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Blockchain Teknolojisi iş süreçlerinin güvenli ve verimli bir şekilde işleyebilmesi için bilginin mümkün olan en hızlı ve doğru şekilde aktarılması gerekmektedir. Blockchain’in bu noktada en temel faydası, yalnızca izni olan ağ üyelerinin ulaşabileceği bir defter niteliğinde olmasıdır. Üstelik, sisteme erişebilen üyeler, verilerde herhangi bir değişiklik yapamamaktadır.

Blockchain’i ideal kılan bir özelliği de paylaşılabilen ve şeffaf bilgi sağlayan bir yapıda oluşudur. Bu, kullanıcı için güven verici bir unsurdur. Bu unsurların olduğu yeni dünyada bizlerde yerimizi almaya devam edeceğiz.’’