Bloomberg: ABD, Türkiye'yi cezalandıracak

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Ankara ile Washington arasında gerilime neden olan S-400 sevkiyatı nedeniyle ABD yönetiminin Türkiye'yi cezalandırmak istediğini ileri sürdü. Bloomberg, S-400 nedeniyle gelecek hafta bazı yaptırımların açıklanacağını ileri sürdü.

Bloomberg: ABD, Türkiye'yi cezalandıracak

“Trump’ın yardımcıları Rus füzelerini satın aldığı için Türkiye’yi cezalandırmak adına yaptırımları seçti” başlığıyla ve Nick Wadhams imzasıyla yayınlanan haberde, 'kaynaklara' dayandırılan ifadeler kullanıldı. Trump yönetiminin CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında yaptırım uygulama kararı aldığı ve 3 farklı yaptırım senaryosundan birini seçtiğini belirten Bloomberg, hangi seçenekte karar kılındığını ise açıklamadı.

15 Temmuz'u bekliyorlar

Bloomberg'in kaynaklarına göre Trump'ın ekibi tarafından hazırlanan bu yaptırım pakedinin Trump'ın onayını alması gerekiyor. Bloomberg'e konuşanlardan biri, yaptırımların gelecek haftanın sonuna doğru açıklanacağına dair bir yaklaşım olduğunu söyledi. ABD yönetiminin, pazartesi gününün yani 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün beklenilmesini istediği ve daha sonra açıklama yapacağı öne sürüldü.

Bunun sebebinin de kanlı darbe kalkışmasının arkasında ABD’nin olduğuna dair spekülasyonların artmasını engellemek olduğu öğrenildi” ifadesi kullanıldı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, “Bu plan Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nin yetkilileri arasında görüşüldükten sonra geliştirildi. Bu plan Trump’ın ve baş danışmanlarının onayını bekliyor” dedi.