BM Genel Sekreteri Guterres’ten kritik açıklama: “İklim yıkımı başladı, kaybedecek vaktimiz yok”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı yazılı açıklamada bu yaz ayının şimdiye kadar kayda alınan en sıcak yaz olduğuna dikkat çekerek, “İklim yıkımı başladı. Liderler iklim meselesinin çözümü için harekete geçmeli. Hala iklim krizinin en kötü noktaya gelmesini engelleyebiliriz. Kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten kritik açıklama: “İklim yıkımı başladı, kaybedecek vaktimiz yok”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı yazılı açıklamayla iklim yıkımının başladığını dile getirdi.

“ŞİMDİYE KADAR KAYDA ALINAN EN SICAK YAZ YAŞANDI”

Guterres, açıklamasında bilim insanlarının uzun süredir fosil yakıtlara olan bağımlılığın olası etkilerine karşı uyardığını anımsattı. Mevcut aşırı hava olaylarının dünyanın her köşesini etkilediğini ifade eden Guterres, "Gezegenimiz bir kaynama döneminden geçti. Şimdiye kadar kayda alınan en sıcak yaz yaşandı. İklim yıkımı başladı" dedi.

“KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK”

Artan sıcaklıkların daha fazla harekete geçme ihtiyacını doğurduğuna işaret eden Guterres, "Liderler iklim meselesinin çözümü için harekete geçmeli. Hala iklim krizinin en kötü noktaya gelmesini engelleyebiliriz. Kaybedecek vaktimiz yok" ifadelerini kullandı.