Çin'de BMW satışı arttı

BMW'nin en büyük pazarı olan Çin'deki satışları, 'cesaret verici ikinci çeyrekten' sonra üçte bir artışla 230 bin 612 adet araca ulaştı.

Çin'de BMW satışı arttı

Alman otomobil üreticisi BMW'nin üçüncü çeyrek satışları, yıllık yüzde 8.6 artışla 675 bin 680 adede çıktı. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Pieter Nota, "Güçlü model serimiz sayesinde, koronavirüs salgınının kalıcı etkilerine rağmen üçüncü çeyrek satışlarımızı artırmayı başardık." dedi. Şirket, ocak ayından eylül ayına kadar olan dönemde, otomobil satışlarının beklendiği gibi 'koronavirüs salgınının küresel etkisini yansıttığını' ve yüzde 12,5 düşüşle 1,64 milyon araca gerilediğini duyurdu.

Üçüncü çeyrekte BMW'nin satış rakamları tüm pazarlarda yeniden artışa geçti. BMW'nin en büyük pazarı olan Çin'deki satışları, 'cesaret verici ikinci çeyrekten' sonra üçte bir artışla 230 bin 612 adet araca ulaştı.

Yılın başından bu yana BMW, elektrikli araçlar geliştirmeye giderek daha fazla odaklandı. Geçen ay, otomobil üreticisi Almanya'nın Leipzig kentindeki fabrikasının piller için yeni bir üretim tesisi olacağını duyurdu. Geçen hafta, tamamen elektrikli ilk BMW iX3 modeli, Çin'in kuzeydoğusundaki Shenyang'daki üretim hattından çıktı. Nota, "Elektrikli araçlarda neredeyse yüzde 50'lik satış artışından özellikle memnunuz. Bu, elektromobiliteyi önemli bir büyüme faktörü haline getiriyor." şeklinde konuştu.