Efsane şarkıcı için mide bulandıran iddia: Dava açıldı

Bir dönemin efsane şarkıcısı Bob Dylan hakkında, 12 yaşındaki kız çocuğuna istismardan dava açıldı. Nobel Ödüllü şarkıcının sözcüsü, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, iddialara karşı savaşacaklarını açıkladı.

Efsane şarkıcı için mide bulandıran iddia: Dava açıldı

Bir dönemin efsane isimlerinden 80 yaşındaki Nobel Ödüllü şarkıcı Bob Dylan, 1965 yılında yeni popülerleşmeye başladığı dönemde 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz suçuyla yargılanacak.

İddiaya göre Dylan, 6 hafta boyunca onu cinsel olarak taciz etti.

Mahkeme kayıtlarında JC diye anılan şikayetçi bugün 68 yaşında. Dava, ABD’nin New York eyaletinde geçerli olan ve çocuk kurbanların geçmişte uğradıkları saldırılara karşı korunmasını hedefleyen bir yasanın yürürlüğünün son gününde açıldı.

The Guardian’ın ulaştığı Manhattan Yüksek Mahkemesi belgelerine göre, Dylan’ın “cinsel istimara karşı çıkmaması için ismi J.C olarak açıklanan kişiye uyuşturucu ve alkol verdiği, ayrıca fiziksel şiddet tehdidinde bulunduğu” belirtildi.

İddialara göre, Dylan, J.C’ye 6 hafta boyunca defalarca cinsel istismarda bulundu. Şimdi 68 yaşında olan JC’nin ifadelerine göre o dönem 23 veya 24 yaşında olan Dylan, “müzisyen statüsünü kullanarak onun güvenini kazanmaya ve cinsel istismarda bulunmak için hayatının kontrolünü eline almaya” çalıştı.

Dylan’ın sözcüsü PageSix’e yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, iddialara karşı savaşacaklarını açıkladı.